VIDEO Roztomilá detská móda oživila druhý deň BMD

NETKY.SK • 22 Október 2015, 13:48 • 2 min
VIDEO Roztomilá detská móda oživila druhý deň BMD

BRATISLAVA - Hravé a nápadité vzory detskej módy rozžiarili druhý prehliadkový deň Bratislavských módnych dní (BMD), ktorý sa konal v stredu 21. októbra.

slovakia

left justify in out

Do prehliadky pre najmenších prispeli viacerí etablovaní slovenskí návrhári a návrhárky, medzi ktorými nechýbali napríklad Annamária Kiss Kósa, Renata Kliská, Blažena Ostrovská či Róbert Vrzala. Všetci menovaní sa s úlohou pohrali osobito, najviac však zaujala kolekcia Róberta Vrzalu. Ten vo svojich modeloch dokázal skombinovať detskú nevinnosť s rafinovaným štýlom, ktorý je známy z jeho doterajšej tvorby. Aj napriek farebnej kombinácii čierna-sivá-hnedá, ktorá je pre deti relatívne atypická, dokázal vyzdvihnúť detskú nevinnosť a v rozkošných, občas dospelo pôsobiacich modeloch prejavil svoj talent. Dievčatá predviedli koženkové sukne s bronzovým lemom, voľné svetríky, v ktorým prevažovala sivá farba a nápadité strihy. Na chlapcoch zas vynikli svetre so zaujímavými kapucňami či nohavice a šortky taktiež z imitácie kože.


Annamária Kiss Kósa si pre publikum pripravila rozmanité kúsky, v ktorých sa striedali jesenné odtiene s jasnými detskými farbami, akými sú ružová, zelená, žltá či oranžová. Niektoré z nich oživila aj rôznymi vzormi, napríklad bodkovaným, ktorý predviedla na dievčenských sukničkách. Blažena Ostrovská zas poňala svoju kolekciu veľmi tematicky, keďže sa na bielom pozadí všetkých jej návrhov a jesenných doplnkov pre najmenších vynímala potlač s detskými ilustráciami. Netypické strihy a materiály zároveň dodali návrhom nádych nadčasovosti a modernosti. Stredajší podvečer venovaný deťom zavŕšil krst novej knihy, ktorú moderátorka Barbora Rakovská vytvorila práve pre malých čitateľov. Krstnými rodičmi knihy Hrebienok sa stali česká dizajnérka Alice Abraham, ktorá sa na BMD predstavila už v utorok, a jej syn Nello.


Organizátori podujatia venovali, samozrejme, aj počas druhého dňa priestor známym menám slovenskej i zahraničnej módnej scény. V priestoroch Refinery Gallery predstavil slovenský návrhár Róbert Bartolen svoju kolekciu dymových večerných šiat, Michaela Ľuptáková už tradične nesklamala ležérnou klasikou, ktorú vždy ponúka, a zrejme najväčším prekvapením večera bolo spojenie Veroniky Hložníkovej s poslankyňou Národnej rady SR Renátou Zmajkovičovou. Tie na bratislavskom móle uviedli päť modelov spoločenských odevov, z ktorých každý bol originálny, no zároveň vznikol podľa spoločného konceptu - svetlomodrá farba, jemná látka a ležérny strih elegantne vyzdvihujúci ženské tvary.


Príjemným prekvapením večera bola tiež línia moderátorky a herečky Kristíny Farkašovej so stylingovým dozorom návrhárky Ivety Lederer a stylistu Andreja Kusalika. Módnemu predstaveniu v znamení hravej kombinácie červená-biela-tmavomodrá vládli väčšinou pásikavé kúsky s milou potlačou, ktoré boli v kontraste so zrelo pôsobiacimi strihmi. Jeden z vtipných modelov s nápisom „Si škaredý a ja nemám čas“ predviedla aj slovenská komička Evelyn.
Tvorivé zoskupenie NuPPL v zložení Mária Čírová, Romana Škamlová, Mária Zelinová a Michal Sabo publiku ukázalo, ako vyzerá pravá jesenná a predovšetkým pôvabná a nositeľná kolekcia. Šaty a overaly zemitých i dymových farieb či kabáty vo vojenskom štýle obohatili dizajnérky a dizajnér o hlavný prvok ich tohtoročnej prehliadky - kožušinu.

 


Druhý večer BMD ozvláštnila prehliadka zahraničnej hostky, módnej návrhárky a spoluzakladateľky Viedenského týždňa módy Marie Oberfrank. Návrhy určené pre dámy aj pánov zaujali najmä svojou jednoduchosťou a dvojfarebným spracovaním. Čierne a šedé jesenné kabáty, vrstvenie či kombinovanie materiálov tvorili základ jej novej kolekcie jeseň/zima. V druhej polovici však prekvapila aj farebnými vzormi, v ktorých prevládali odtiene zelenej a jemné geometrické tvary. Celá jej tohtoročná tvorba sa nesie v znamení ešte stále trendových „oversize“ kabátov a vzdušnosti.


Na stredajšej prehliadke sa zúčastnili aj spomínaní Annamária Kiss Kósa so svojimi svadobnými šatami a Róbert Vrzala, ktorý predviedol svoje umenie inšpirované prírodou a retro štýlom. Zároveň však zostal verný overenej trojfarebnej kombinácii, ktorú už ukázal aj na detskej prehliadke. Mladý umelec v stredu potvrdil svoju všestrannosť aj prostredníctvom návrhov nábytku a bytových doplnkov, ktoré si mohli návštevníčky a návštevníci prezrieť pri vstupe do haly.


Posledná časť večera patrila Jane Jurčenko, ktorá so svojou zbierkou spoločenských šiat zožala zrejme najväčší úspech. V kolekcii prevládali odhaľujúce kúsky v žiarivých farbách, ktoré však vôbec nepôsobili vulgárne. Naopak, niektoré modely v púdrových odtieňoch s čipkou a voľnými vlečkami zdôraznili krásu ženského tela, na ktorú sa vo svojej kolekcii Jurčenko zamerala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies