VIDEO Revolúcia v systéme: V obchodoch sa nebude platiť, zoberiete si veci a odídete

NETKY.SK • 7 December 2016, 17:47 • 2 min
VIDEO Revolúcia v systéme: V obchodoch sa nebude platiť, zoberiete si veci a odídete

SEATTLE - Doba automatizácie je v plnom prúde. Po tom ako sa prudko priblížila vidina áut bez šoférov, prichádza aj veľký skok v službách.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Amazon predstavila novinku, ktorá má vojsť do praxe už budúci rok. Ak sa jej to podarí, pôjde o revolučný krok.

 

 

Už žiadne dlhé rady

 

Spoločnosť chce vytvoriť maloobchodnú sieť, kde jednoducho prídete, zoberiete si čo potrebujete a odídete. Nebudú tam žiadne pokladne ani predavačky.

 

Systém, ktorý sa nám teraz môže zdať ako sci-fi, bude fungovať na základe mobilnej aplikácie Amazon Go a umelej inteligencie, ktorá dokáže potraviny rozpoznať a započítať ich do virtuálneho konta. Len si to predstavte, žiadne rady, predbiehanie, nekonečné čakanie ani oduté predavačky.

 

V americkom meste Seattle by služba mala byť v ostrej prevádzke od roku 2017. Spoločnosť v prízemí firmy zriadila supermarket, kde si ľudia môžu nakúpiť základné potraviny a dať si aj hotové jedlo. 

 

Ako informoval New York Times, zatiaľ tu môžu nakupovať iba zamestnanci spoločnosti, to sa po novom roku zmení. Do ponuky pribudnú aj jedlá a prísady, pre rýchle domáce varenie. Práve tu Amazon vyskúša, ako nová služba funguje a zistí, ako ju má optimalizovať. Podľa výsledkov spoločnosť rozhodne o tom, či otvorí aj ďalšie pobočky. 

 

 

„Pred štyrmi rokmi sme začali vytvárať zázrak, pýtali sme sa sami seba, ako bude vyzerať nakupovanie v budúcnosti? Aké by to bolo, len tak prísť do obchodu, zobrať si, čo chceme a ísť preč," napísala spoločnosť vo vyhlásení.

 

Analytici spoločnosti potvrdili, že v rámci 135 miliardového obratu tvoria nové predajne zanedbateľnú sumu. Nové trendy pravdepodobne vytlačia nakupovanie určitých druhov tovaru čisto na internet.

„Počítame s tým, že online nákupy budú rásť, no stále tu bude aj offline možnosť. Spoločnosť sa preto snaží získať čo najväčší podiel práve na online nákupoch," vysvetlil analytik Piper Jaffray.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies