VIDEO Recesisti vyvesili na Pražskom hrade namiesto zástavy červené trenírky

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:43 • 2 min
VIDEO Recesisti vyvesili na Pražskom hrade namiesto zástavy červené trenírky

PRAHA- Na Pražskom hrade sprísnili bezpečnostné opatrenia po sobotňajšom incidente, keď skupina recesistov namiesto prezidentskej štandardy vyvesila obrovské červené trenírky. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Na vandalský čin sme už reagovali, ale konkrétne opatrenia špecifikovať z logických dôvodov nebudem," vyhlásil hovorca prezidenta ČR Miloša Zemana Jiří Ovčáček.

 

Na otázku, či sa prijaté kroky týkajú aj personálnych zmien, hovorca odpovedal, že ako prvé sú na rade bezpečnostné opatrenia.

 

Samotný prezident Zeman dnes vystúpil s príhovorom na krste novej knihy o Pražskom hrade, k sobotňajšej udalosti sa však nevyjadril. Hovoril len o dôstojnosti Hradu ako miesta so špecifickým "geniom loci".

 

Členovia recesistickej skupiny Ztohoven sa dostali na strechu Nového kráľovského paláca po lešení v prezlečení za kominárov. Polícia zadržala troch mužov a podozrieva ich z trestných činov krádeže a výtržníctva.

 

Recesisti svoj čin okomentovali slovami, že nad Pražským hradom "konečne zaviala štandarda muža, ktorý sa nehanbí vôbec za nič". Zemanov hovorca z činu obvinil "pražskú kaviareň", ktorá sa už podľa neho neštíti ani zneucťovania českých štátnych symbolov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies