VIDEO Prvý dron, ktorý dokáže prepraviť aj človeka!

NETKY.SK • 11 Január 2016, 10:43 • 2 min
VIDEO Prvý dron, ktorý dokáže prepraviť aj človeka!

LOS ANGELES - Technika ide celosvetovo neuveriteľným tempom dopredu. Na veľtrhu CES 2016 v Los Angeles predstavili nový dron. Ten dokáže prepraviť nielen kamery a malé zásielky. Je určený na prepravu človeka.

slovakia

left justify in out

O túto novinku sa postarala čínska značka Ehang, ktorá predstavila model s označením 184. Tento stroj používa osem vrtúľ a dokáže letieť rýchlosťou 100 km/h vo výške až 3300 metrov. Stroj dokáže prepraviť z jedného miesta na druhé osobu do 120 kg. 

 

 

Dron Ehang 184 sa veľkosťou blíži k malému vrtuľníku. Veľkým rozdielom je však samotné riadenie, ktoré spočíva len v troch tlačidlách. Prvým tlačidlom je možné navoliť miesto doletu. Druhým dokáže ovládať pristátie a tretie je určené na prerušenie letu, napríklad v prípade nevoľnosti. Dron je vybavený  bezpečnostným systémom, ktoré zaručí bezpečné pristátie v prípade poruchy stroja. Nabitie tohto stroja trvá približne dve hodiny.

 

 

Tento dron je naozaj kvalitný stroj v ktorom nájdete aj úložný priestor pre zhruba stredný batoh. Nechýba vnútorné osvetlenie, internetové pripojenie LTE a klimatizáciu kabíny. Do predaja by sa mal dostať už tento rok a jeho cena by sa mala pohybovať okolo 240 000 eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies