VIDEO Prvý deň Topfestu patril švédskej legende Europe

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 09:01 • 2 min
VIDEO Prvý deň Topfestu patril švédskej legende Europe

PIEŠŤANY - Na piešťanskom letisku sa vo štvrtok začal 13. ročník Topfestu, ktorý potrvá do sobotnej noci. Bonusový deň patril jednému z headlinerov podujatia, švédskej kapele Europe.

slovakia

left justify in out

Muzikanti priviezli na Slovensko výbornú svetelnú šou, či scénu, ktorej dominovali názvy kapely a tiež ostatného albumu War of Kings (2015). Z neho formácia ponúkla napríklad piesne The Second Day či Nothin' to Ya. Množstvo fanúšikov pod pódiom spievalo spolu s formáciou aj hity ako Carrie, Cherokee alebo The Final Countdown a nevyviedol ich z miery ani krátky výpadok zvuku. Päťdesiatdvaročný spevák formácie Joey Tempest sa predviedol ako skúsený frontman, počas šou sa prihováral aj v slovenčine a zahral tiež na gitaru.

 


Na vedľajšom pódiu sa pred Europe predstavila nemecká formácia Guano Apes, ktorá roztancovala verných priaznivcov skladbami Open Your Eyes, Big in Japan, Sing That Song, Pretty in Scarlet alebo očakávaným prídavkom, "hymnou snoubordistov" Lords of the Boards. Energická speváčka Sandra Nasić, gitarista Henning Rümenapp, basgitarista Stefan Ude i bubeník Dennis Poschwatta, ktorý hodil do publika bubenícke paličky, komunikovali s fanúšikmi počas celej šou a poďakovali sa za výbornú atmosféru.

 


V úvodný deň, ktorý spríjemnilo aj letné počasie, vystúpili tiež slovenská kapela Arzén alebo česká formácia Alkehol. Dnes sú na programe interpreti ako The Darkness, Rival Sons, Puddle of Mudd, Chinaski, Slobodná Európa, Desmod, Kvety v podpaží, Iné Kafe a ďalší. Organizátori pripravili aj bohatý sprievodný program, množstvo atrakcií, ako napríklad kolotoče, a tiež stánky s občerstvením a rôznym iným tovarom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies