VIDEO Prvé skoky malého klokana už dojali milióny divákov

NETKY.SK • 12 Február 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Prvé skoky malého klokana už dojali milióny divákov

Manželia Barnsovci z austrálskeho Alice Springs zachránili pred šiestimi týždňami mláďatko klokana, ktorého matku prešlo auto. Osirelé polročné mláďa sa teraz pomaly učí skákať. Jeho prvé neisté pokusy už dojali vyše 25-miliónov divákov na celom svete.

slovakia

left justify in out

Chris "Bolga" Barns, ktorý má klokaní útulok, doteraz nosil malého Bradleyho v látkovom vaku. Teraz však prišiel čas na prvé skoky, píše server Novinky.cz.

 

"V jeho veku žijú mláďatá väčšinou v matkinej kapse a vyliezajú von len na pár minút. My mu tiež umožňujeme skákať po dome a vonku, aby zosilnel, ale potom sa vracia do vačku," popísala Tahnee Passmore-Barnsová okolnosti agentúre AP.

 

Malý Bradley pôsobí na záberoch placho, to je však len dojem. Jeho ošetrovateľka tvrdí, že je veľká osobnsť. Od prvých chvíľ bol veľmi zvedavý, prítulný a priateľský.

 

Barnsovci zriadili útulok v roku 2010 a v súčasnosti sa starajú o 50 klokanov. Aj keď už videli stovky mláďat, ako sa učia skákať, vždy je to vraj veľmi emotívne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies