VIDEO Prezident Obama rozsvietil vianočný stromček a spomenul obete streľby

NETKY.SK • 4 December 2015, 11:06 • 2 min
VIDEO Prezident Obama rozsvietil vianočný stromček a spomenul obete streľby

WASHINGTON - Rozsvietením vianočného stromčeka neďaleko Bieleho domu vo Washingtone otvoril vo štvrtok prezident USA Barack Obama vianočnú sezónu. Na slávnostnom akte, ktorý sa uskutočnil iba deň po zastrelení 14 ľudí v Kalifornii, vyzval prezident Američanov, aby sa spojili "ako bratia a sestry".

slovakia

left justify in out

"Toto je samozrejme najkrajšie obdobie roka, ale bolo by nepatričné nevenovať okamih našim spoluobčanom, ktorí majú dnes smútok v srdciach, ktorí smútia po strate blízkych, predovšetkým v San Bernardine v Kalifornii," citovala Obamu agentúra AP. "Ich strata a aj našou stratou. My všetci sme americká rodina," dodal.

 

Prezident predtým v sprievode manželky Michelle, dcér Malie a Sashi a svokry Mariany Robinsonovej, spoločne rozsvietili vianočný stromček pri Bielom dome. Obama zároveň nariadil, aby na pamiatku obetí streľby v Kalifornii viala na Bielom dome americká vlajka stiahnutá na pol žrde.

 

 

Slávnostný akt pri stromčeku, ktorý tento rok priviezli z Pensylvánie, moderovala herečka Reese Witherspoonová. V sprievodnom programe vystúpili folkrocková skupina Crosby, Stills & Nash, speváčka Kelsea Balleriniová a punková skupina Fall Out Boy.

 

V závere programu sa Obama si spolu so Santa Clausom zaspieval tradičnú vianočnú pesničku Jingle Bells.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies