VIDEO Požiar na koncerte v Kalifornii: Našli ďalšie telá, počet mŕtvych stúpol na 33

NETKY.SK • 4 December 2016, 20:41 • 2 min
VIDEO Požiar na koncerte v Kalifornii: Našli ďalšie telá, počet mŕtvych stúpol na 33

OAKLAND - Najmenej 33 mŕtvych si vyžiadal podľa aktuálnych údajov požiar v bývalom skladisku v kalifornskom Oaklande, kde sa v piatok miestneho času konal večierok pre priaznivcov elektronickej hudby.

slovakia

left justify in out

Novú bilanciu oznámil v nedeľu na tlačovej besede seržant Ray Kelly z úradu okresného šerifa, podľa ktorého sa v zhorenisku zrejme nachádzajú ďalšie telá. Ako priblížil, medzi obeťami sú aj ľudia z Európy a Ázie či tínedžeri, pričom niektorí mali menej ako 17 rokov. 

 

 

Šéfka miestneho hasičského zboru Melinda Frayton predtým uviedla, že nasadené zložky pracovali celú noc na prehľadávaní trosiek úplne zhorenej budovy. Zatiaľ sa im podarilo prehľadať iba 20 percent zvyškov dvojposchodovej budovy, ktorá slúžila skupine miestnych umelcov. 

 

 

 


Prebudované skladisko bolo známe ako Ghost Ship. Plamene ho zachvátili ešte v noci z piatka na sobotu miestneho času, keď sa tam konal koncert interpreta Golden Donna. V čase tragédie sa tam nachádzalo 50 až 100 ľudí. Polícia vyjadrila ešte v sobotu obavy, že bilancia požiaru by mohla stúpnuť na niekoľko desiatok mŕtvych.

 

 


Požiar vypukol v piatok približne o 23:30 miestneho času (v sobotu o 8:30 SEČ). Na zverejnených záberoch bolo vidieť plamene šľahajúce ponad strechu budovy, ktorá sa následne zrútila. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa, vysoký počet obetí je však zrejme aj následkom neporiadku, chýbajúcich hasiacich zariadení či obmedzených možností úniku. Ľudia, ktorí v budove bývali alebo ju často navštevovali, uviedli, že viacerí umelci v nej mali svoje ateliéry a ilegálne tam striedavo bývalo približne desať ľudí. 


Doplňujúce informácie pochádzajú z webstránky people.com. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies