VIDEO Peter Budaj v rozhovore o najťažších životných chvíľach a nečakanom zvrate v kariére

NETKY.SK • 10 August 2017, 14:07 • 2 min
VIDEO  Peter Budaj v rozhovore o najťažších životných chvíľach a nečakanom zvrate v kariére

BRATISLAVA - Hokejový príbeh Petra Budaja chytí za srdce. Pred dvoma rokmi uvažoval o konci profesionálnej kariéry, dnes najlepší brankár v ankete Hokejista roka 2017 spomína na uplynulú sezónu ako na svoju najvydarenejšiu. Tridsaťštyriročný rodák z Banskej Bystrice prežil mimoriadne turbulentné obdobie. Prezradil, že v najťažších chvíľach ho nad vodou držala viera vo vlastné schopnosti a veľká podpora najbližších.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Peter Budaj obsadil v ankete Hokejista roka 2017 tretie miesto. Zvíťazil však v hlasovaní o najlepšieho brankára a získal cenu Vladimíra Dzurillu. Ako jeden z mála hlavných laureátov si vyzdvihol cenu osobne, viacerí ocenení hokejisti na slávnostnom udeľovaní chýbali. Za stolom sedel s rodičmi a bratom.

 

"Mal som najlepšiu sezónu v kariére. Môj príbeh je zaujímavý, ale som rád, že som napokon zostal v Tampe a podpísal s ňou zmluvu," uviedol Budaj na margo zmien v ostatnom období. Ešte na začiatku sezóny v NHL si vybojoval miesto v Los Angeles Kings, kde patril k najvýraznejším oporám. Vo februári ho nečakane vymenili do Tampy Bay.

 

"Veľa ľudí sa ma pýta, ako sa to podarilo, ale neviem, čomu to pripísať. Vedel som však, že mám rád hokej a viem chytať. Dostal som šancu, chytil som sa jej. Keby niekto pred dvoma rokmi povedal, že budem v takej situácii, neveril by som mu," spresnil Budaj.

 

"Bol to biznis, my hráči sme len majetok mužstva v rukách majiteľov. Tampa je výborná organizácia a som rád, že som tam skončil." Pred rozširovacím draftom sa špekulovalo o jeho budúcnosti, Tampa však napokon ponúkla Budajovi zmluvu na dva roky v celkovej hodnote 2,05 milióna amerických dolárov. "Bolo to rýchle rokovanie. Mne vyhovovala Tampa po všetkých stránkach. Mužstvo má talent a páči sa tam aj mojej rodine," vyhlásil najlepší slovenský brankár pre rok 2017.

 

 

 

 

Môže vás zaujímať: VIDEO Šatan oznámil meno nového trénera reprezentácie SR, je ním skúsený Kanaďan

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies