VIDEO Pár bol chorý z mestského života, postavil si hobití sebestačný domček

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 19:06 • 2 min
VIDEO Pár bol chorý z mestského života, postavil si hobití sebestačný domček

DEVON - Pár, ktorý tvrdí, že na moderný mestský život má alergiu, si postavil ekologický domček, ktorý pripomína hobitiu noru.

slovakia

left justify in out

Prírodne založená Kate Burrowsa a jej partner Alan svoj nový domov v údolí Tarka postavili vlastnoručne z kmeňov stromov, blata a slamy potom, čo boli nútení opustiť podnájom. Zo života v meste boli vraj neustále chorí, čo sa prejavovalo chrípkovými príznakmi.

 

Kate to dáva za vinu enormnému množstvu chemikálií. "Toto je naše hniezdo, naše umenie, naše všetko. Postavili sme si dom vlastnými rukami zo zeme,“ vysvetlila Kate, ktorú návrat do mesta desí.

 

 

Stavba trvala šesť týždňov. WC sa nachádza vonku, v dome je inak kuchyňa, obývačka a dve spálne. Strechu pokrýva trávnatý povrch. Vďaka provizórnemu kotlu majú aj teplú vodu, ktorú odoberajú z neďalekého potoka, elektrinu získavajú so solárnych panelov a jedlo si dopestujú, chovajú aj kozy, sliepky či husy.

 

"Myslím, že to bola voda, elektrina, Wi-Fi aj farba na stenách, moje telo to jednoducho nemohlo zvládnuť. Neuvedomovala som si, ako som na tom zle, až kým sme sa nepresťahovali sem a začali sme sa uzdravovať," povedala Kate pre The Sun. Dodáva, že ich spôsob života je úplne prirodzený a napokon takto žili ľudia po stáročia.

 

MCS je chronická, fyzická choroba, ktorá spôsobuje reakcie alergického typu aj na veľmi nízke hladiny chemikálií vo výrobkoch bežnej spotreby. To spôsobuje, že imunitný a detoxikačný systém prestane správne pracovať a telo nemôže spracovať toxíny efektívne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies