VIDEO Obrovská tragédia v Taliansku: Havaroval autobus s maďarskými študentmi, hlásia 16 mŕtvych

NETKY.SK • 21 Január 2017, 10:05 • 2 min
VIDEO Obrovská tragédia v Taliansku: Havaroval autobus s maďarskými študentmi, hlásia 16 mŕtvych

BUDAPEŠŤ - Šestnásť obetí a 39 zranených si vyžiadala dnes nadránom nehoda maďarského autobusu, ku ktorej došlo pri severotalianskom meste Verona, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Autobusom po diaľnici A4 cestovali z Francúzska stredoškoláci vo veku od 14 do 18 rokov. Vozidlo po havárii zachvátili plamene. Prečo autobus narazil do podporného piliera diaľničného nadjazdu zatiaľ nie je známe.

 

 

Talianski policajti nenašli žiadne brzdné stopy za autobusom s maďarskými gymnazistami, ktorý v piatok pred polnocou havaroval pri Verone a úplne vyhorel. Potvrdil to dnes v Budapešti na mimoriadnej tlačovej konferencii minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Podľa spravodajského servera origo.hu minister povedal, že na mieste nehody zomrelo 16 ľudí, jedného pasažiera udržiavajú v umelej kóme, dvaja sú v kritickom stave, desiati sú zranení ťažko a 13 ľahšie.

 

Bez zranení vyviazlo z nehody 12 cestujúcich. Ich najskôr umiestnili na polícii, potom ich previezli do hotela vo Verone, kde sa im venujú psychológovia. Študenti jedného z budapeštianskych gymnázií sa vracali z lyžiarskeho zájazdu, spresnil Szijjártó.

Skutočný počet pasažierov stále nie je známy, dodal minister, podľa ktorého autobus najskôr narazil do zvodidiel, potom po dlhšom šmyku do mostového piliera. Vo vozidle vypukol požiar, rýchlo sa rozšíril dym. Viacerí uhoreli.

 

Šéf diplomacie vyjadril sústrasť pozostalým a rodičov ubezpečil, že ministerstvo im poskytne maximálnu pomoc. "Vláda zabezpečí na vlastné náklady cestu rodičov do Talianska, ich tamojší pobyt, ako aj dovoz zranených a obetí," povedal.

 

Agentúra MTI citovala správu internetovej stránky talianskeho denníka Corriere della Sera, podľa ktorého z trosiek autobusu vyzdvihli telá 16 obetí. Medzi nimi bol aj francúzsky vodič autobusu.

 

Hovorca rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczes vo verejnoprávnej televízii M1 dnes uviedol, že zatiaľ z neznámych príčin bolo v autobuse pasažierov viac.

 

Nehodu podľa jeho slov utrpeli študenti jedného z budapeštianskych gymnázií. Autobus narazil do zvodidiel a ochranného múru.

 

Maďarský konzul z Milána už vycestoval na miesto nehody a pôjde aj za zranenými, ktorých hospitalizovali v troch nemocniciach vo Verone. V zmysle nariadenia ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa do Verony vycestuje aj maďarský konzul z Ríma a dvaja diplomati z Budapešti, dodal hovorca.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies