Na konferencii o znečistení ovzdušia vystúpi prezidentka s príhovorom

NETKY.SK • 28 November 2019, 07:34 • 2 min
Na konferencii o znečistení ovzdušia vystúpi prezidentka s príhovorom

BRATISLAVA – Vyše 500 expertov sa zúčastní Clean Air Forum v Bratislave. Spoločne budú riešiť problém znečistenia ovzdušia. Fórum sa začína vo štvrtok a potrvá do piatku (29. 11.).

slovakia

left justify in out

Fóra sa zúčastní i prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá vystúpi s príhovorom, minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) a európsky komisár pre životné prostredie, námorné záležitosti a rybárstvo Karmenu Vella.

 

"Ide o najvýznamnejšie európske podujatie tohto typu a som rád, že po Paríži sa koná práve v Bratislave. Zatiaľ čo parížske diskusie sa sústredili najmä na emisie z dopravy, v Bratislave budeme hovoriť o konkrétnych dopadoch na ľudské zdravie," uviedol vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Ladislav Miko.

 

Poznamenal tiež, že cieľom fóra je upriamiť pozornosť politickej a odbornej sféry na dôležité témy a otvoriť tak verejnú diskusiu.

 

 

Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Norbert Kurilla verí, že výstupy z fóra sa "uchytia" v rámci Európskej únie a aj vo svete.

 

"Slovensko si uvedomuje zodpovednosť. Opatrenia na ochranu kvality ovzdušia musia byť naozaj efektívne. Lokálne kúrenie tuhých častíc je najväčším zdrojom produkcie prachových častíc v ovzduší," povedal.

 

Európska komisia organizuje fórum v spolupráci s MŽP SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona