Video: Nový Range Rover Sport si to rozdal so stíhacím Spitfire

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 09:00 • 2 min
Video: Nový Range Rover Sport si to rozdal so stíhacím Spitfire

GOODWOOD - V rámci kampane pre nový Range Rover Sport sa jeho autori spolu s ľuďmi okolo svetoznámeho Festivalu rýchlosti v Goodwoode rozhodli porovnať tento automobil s legendárnym stíhacím lietadlom druhej svetovej vojny - Vickers Supermarine Spitfire.

slovakia

left justify in out

Netradičný pretek usporiadali organizátori z anglického magazínu FortyOneSix.com na letisku v Goodwoode, v anglickom Sussexe. Samotný závod spočíval v dvoch mierne odlišných úlohách pre Range Rover a Spitfire. Automobil musel prejsť stanovenú trasu po 3 kilometrovej pristávacej dráhe tam a naspäť. Spitfire, naopak, musel vzlietnuť a s väčším polomerom otáčania nasmerovať svoj nízky prelet naspäť ponad pristávaciu dráhu a cieľovú rovinu.

Vickers Supermarine Spitfire použitý v tomto súboji bol vyrobený v roku 1945 a je poháňaný 12 valcovým motorom Merlin s výkonom 1750 koní. Lietadlo s maximálnou konštrukčnou rýchlosťou 664 km/h pilotoval Matt Jones z leteckej akadémie Boultbee.

Pre porovnanie, jeho štvorkolesový súper disponuje preplňovaným 5 litrovým osemvalcom s výkonom 510 konských síl a za volantom sedel Mike Cross, vrchný inžinier automobilky Jaguar Land Rover. A ako dopadol súboj dvoch britských ikon? Pozrite si naše video:

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies