AKTUALIZOVANÉ VIDEO Najmenej 18 mŕtvych a vyše 260 zranených pri zrážke vlaku s nákladným autom

NETKY.SK • 4 Január 2018, 18:43 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Najmenej 18 mŕtvych a vyše 260 zranených pri zrážke vlaku s nákladným autom

JOHANNESBURG - Najmenej 18 mŕtvych a viac ako 260 zranených si vyžiadala zrážka osobného vlaku s nákladným autom, ktorá sa stala vo štvrtok ráno v strednej časti Juhoafrickej republiky (JAR). Oznámil to podľa agentúry AP juhoafrický minister dopravy Joe Maswanganyi.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala medzi mestami Hennenman a Kroonstad na území provincie Free State. O viacerých obetiach na životoch a niekoľkých desiatkach zranených informovali predtým aj miestni záchranári. Vlak so 429 cestujúcimi smeroval z mesta Port Elizabeth do obchodného centra krajiny Johannesburgu.

 

Juhoafrické médiá uviedli, že po zrážke začali niektoré vozne horieť. Na zverejnených videozáberoch vidieť najmenej jeden horiaci vozeň a cestujúcich, ako kráčajú s batožinou k priľahlej ceste.

 

Podľa juhoafrického ministra dopravy Joa Maswanganyiho vodič nákladného auta riskoval a pokúsil sa prejsť cez železničnú trať i napriek tomu, že práve prichádzal vlak. Z nehody vyviazol bez zranení, rušňovodič a ďalšia osoba v lokomotíve utrpeli ľahké zranenia. Dodal, že vyšetrovanie tejto tragickej udalosti pokračuje.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies