VIDEO Na východe Thajska objavili doteraz neznámu populáciu tigrov

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 10:53 • 2 min
VIDEO Na východe Thajska objavili doteraz neznámu populáciu tigrov

BANGKOK - V jednom z národných parkov na východe Thajska objavili doteraz neznámu populáciu ohrozeného tigra pásavého indočínskeho (Panthera tigris corbetti).

slovakia

left justify in out

Predstavitelia organizácií Freeland a Panthera v spolupráci s thajskými úradmi pomocou fotopascí zaznamenali menšiu skupinu tigrov, v ktorej bolo minimálne šesť mláďat.

 



Celkový počet jedincov tohto poddruhu odhadujú na menej než 250, pričom väčšina z nich žije práve v Thajsku. Druhá známa thajská populácia žije v inom národnom parku. Zvyšné jedince žijú v Kambodži, Laose, Vietname, Mjanmarsku a juhozápadnej Číne. "Posilnenie protipytliackych hliadok v tejto oblasti zohralo kľúčovú rolu k zachovaniu populácie tigrov tým, že sme im zabezpečili bezpečné prostredie na rozmnožovanie. Musíme však zostať obozretní a pokračovať v tomto snažení, pretože dobre vyzbrojení pytliaci naďalej predstavujú veľkú hrozbu," uviedol Songtam Suksawang, riaditeľ správy thajských národných parkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies