VIDEO Na leteckej šou v južnom Anglicku spadlo lietadlo!

NETKY.SK • 22 August 2015, 17:36 • 2 min
VIDEO Na leteckej šou v južnom Anglicku spadlo lietadlo!

LONDÝN - Na leteckej šou v Shorehame neďaleko juhoanglického Brightonu havarovalo dnes popoludní (o 14.20 SELČ) jednomiestne lietadlo Hawker Hunter, ktoré zasiahlo niekoľko áut na diaľnici A27 vedúcej popri letisku.

slovakia

left justify in out

Lietadlo podľa očitých svedkov nezvládlo manéver a zasiahlo niekoľko áut na diaľnici A27 vedúcej popri letisku, kde vybuchlo.
      

Záchranári uviedli, že všetkých sedem obetí zomrelo na mieste. Ďalšiu osobu so život ohrozujúcimi zraneniami previezli do nemocnice.
      

Hovorca sussexskej okresnej nemocnice potvrdil prijatie dvoch pacientov, mužov. Prvý je v kritickom stave a druhý má menšie zranenia. Štrnásť ďalších ľudí ošetrili na mieste nehody.

 

Všetky obete a zranení sa nachádzali na ceste, kde po dopade stroja vypukol rozsiahly požiar. 

 

Matka s dvoma deťmi, ktorá šoférovala auto po diaľnici A27, BBC povedala, že videli, ako lietadlo prudko klesá a tesne ich míňa, potom sa vraj rozlomilo a vzbĺkol mohutný požiar. Povedala, že utekala s deťmi preč z auta, pretože boli iba 15 metrov od miesta dopadu. 


Polícia varovala, že diaľnica zostane uzavretá v oboch smeroch niekoľko hodín.

 

Agentúra Reuters uviedla, že ide o stíhačku z 50. rokov, ktorej pilota záchranári vytiahli z horiaceho vraku stroja.

 

Podľa BBC stíhačka tesne pred haváriou lietala nad hlavami divákov, dopadla však do kríkov mimo letiska, kde vybuchla.

 

Ide už o druhý takýto incident na leteckej šou v Shorehame v uplynulých rokoch. V septembri 2007 tam zahynul 49-ročný kaskadér Brian Brown, stvárňujúci filmového Jamesa Bonda. Havaroval na lietadle Hurricaine z druhej svetovej vojny, dodala BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies