VIDEO Mysleli ste si, že vydry sú milučké zvieratká? Omyl, zaútočia aj na krokodíla!

NETKY.SK • 26 September 2018, 12:33 • 2 min
VIDEO Mysleli ste si, že vydry sú milučké zvieratká? Omyl, zaútočia aj na krokodíla!

Napriek tomu, že vydra pôsobí nevinne a krotko, dokáže urobiť poriadny "vietor".

slovakia

left justify in out

Vydra je cicavec, na ktorého by sme pokojne mohli aplikovať porekadlo „tichá voda brehy myje“. Navonok pôsobí tak, že by ste ho najradšej mali doma. Má jemnú srsť a vyzerá milo. Ale pravda je úplne iná. V skutočnosti vedia byť tieto zvieratá poriadne zákerné, a to nielen voči svojej koristi, ale aj medzi sebou navzájom.

 

Dôkazom tohto tvrdenia by mohlo byť aj video zo Singapuru, ktoré vyhotovil istý fotograf. Skupinka vydier sa tu v rieke stretla s krokodílom, ktorý nemal celý chvost. V pohybe bol teda obmedzený, čo vydry patrične využili. Začali na neho prudko útočiť, až ho nakoniec zahnali. Krokodíl môže byť rád, že si zachránil život. Podobné útoky vraj nie sú ničím ojedinelým. Vydry sú totiž mimoriadne teritoriálne a v bojoch naozaj neľútostné.

 

Ak vám toto nestačilo, pravdepodobne definitívne zmeníte názor na tieto „milučké“ zvieratká, keď sa dozviete, že je o nich známe, že samci znásilňujú tulenie mláďatá, ktoré pri tom často prichádzajú o život. Ani k vlastným samiciam však nepristupujú práve láskavo, aby si vynútili párenie topia ich, prípadne ich bolestivo hryzú do hlavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies