Policajti z Levíc spravili raziu v jednom zo zariadení pre seniorov. To čo objavili šokuje

NETKY.SK • 20 December 2020, 15:16 • 2 min
Policajti z Levíc spravili raziu v jednom zo zariadení pre seniorov. To čo objavili šokuje

LEVICE - Polícia vykonala domovú prehliadku v zariadení sociálnych služieb v levickom okrese. Zo zistení behá mráz po chrbte.

slovakia

left justify in out

Polícia v Leviciach dostala viacero upozornení na isté zariadenie pre seniorov v levickom okrese. 

"Pracovníci inštitúcií oprávnení kontrolovať tento domov sa dovnútra väčšinou nedostali a len od miestnych za dozvedeli, že jeho klienti sa občas dostanú von a prosia v dedine o jedlo a sladkosti," informovala polícia na sociálnej sieti. 

 

Levickí policajti preto na základe zistených skutočností vykonali domovú prehliadku v priestoroch tohto sociálneho zariadenia.

 

 

img

 

Razia

 

Pri kontrole zistili, že v sociálnom zariadení sa nachádzalo 10 ľudí vo veku od 46 do 70 rokov s rôznymi ochoreniami, jedna osoba bola dokonca imobilná.

 

"Vnútorná teplota v izbách (16.12.2020) sa pohybovala od 8,4 do 18,4 stupňov Celzia, v miestnostiach bol neporiadok, zápach, hmyz, plesne na stenách a stropoch a zvieracie exkrementy v interiéri. Osoby nemali zabezpečený dostatok jedla, hygienu a čisté šaty. Niektorí z nich trpeli rôznymi kožnými ochoreniami a navyše s nimi bolo aj nevhodne zaobchádzané," uviedli policajti.

 

Za svoj pobyt a poskytované služby platili tieto osoby podľa zmluvy len 65 eur, pričom však mali majiteľke odovzdávať celý svoj dôchodok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies