VIDEO Muž sa nechal vystreliť v podomácky vyrobenej rakete. Dôvod bol naozaj absurdný

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 12:00 • 2 min
VIDEO Muž sa nechal vystreliť v podomácky vyrobenej rakete. Dôvod bol naozaj absurdný

LOS ANGELES - Mark Hughes verí, že Zem je rovná doska. Verí tomu natoľko, že sa nechal vystreliť v podomácky vyrobenej rakete do vzduchu. Doletel však iba do výšky 600 metrov a potom tvrdo dopadol na zem.

slovakia

left justify in out

Hughes (61) je povolaním vodič limuzíny a k priaznivcom rovnej zemegule sa radí už dlho, píše server Novinky.cz. Tvrdí tiež, že astronauti sú len dobre platení herci a ignoruje dôkazy o guľatosti planéty. 

 

V snahe dokázať svoju teóriu však zašiel ďalej ako väčšina zástancov tejto teórie, ktorí sú nazývaní "Flat Earthers". Už niekoľko rokov pracuje doma na rakete, ktorá ho má vyniesť dostatočne vysoko, aby mohol priniesť dôkaz, že Zem je rovná doska.

 

V noci na nedeľu sa mu podarilo odštartovať a na počudovanie sa pritom nezabil. Svoju raketu na parný pohon mal pripravenú už dlho, bojoval však s úradmi, ktoré mu nechceli štart povoliť.

 

 

 

 

Na pozemku v Mohavskej púšti, ktorý mu ponúkol jeden z jeho priaznivcov, 325 kilometrov od Los Angeles, mohol uskutočniť svoj sen. Postavil rampu takmer kolmo k zemi, aby nedopadol na cudzí pozemok, na raketu dal hrdý nápis "Výskum plochej Zeme" a o tretej hodine vyštartoval.

 

Šialeného Mikea, ako ho volajú, však raketa vyniesla iba do výšky 572 metrov a potom začala padať. Podľa jeho priateľa dosiahol rýchlosť zhruba 564 kilometrov za hodinu.

 

Návrat na zem bol tvrdý. Pád bol príliš rýchly a padák nedokázal zbrzdiť raketu tak, ako si to predstavoval, preto aktivoval ešte jeden núdzový. Pri dopade sa raketa rozlomila na dve časti, ale Hughes  vyviazol len s modrinami a bolesťou chrbta, za ktorú však môže ostrý štart.

 

"Či som rád, že som to urobil? Asi áno. Poviem vám, keď dokážem ráno vstať z postele," povedal agentúre AP. "Či verím, že Zem je rovná? Áno, verím. Či to viem iste? Nie, preto to chcem zistiť."

 

Aby videl zakrivenie Zeme, musel by sa dostať aspoň do výšky 10,7 kilometra. S parnou raketou sa mu to však kvôli fyzikálnym zákonom určite nepodarí. Mnohí ľudia si preto myslia, že v skutočnosti nie je zástancom teórie rovnej Zeme, len využíva pre svoj koníček a záľubu v rakety ľudí, ktorí tomu veria.

 

Napriek tomu, že guľatosť Zeme sa dá preukázať nad všetku pochybnosť, hnutiu vyznávačov rovnej Zeme sa darí mimoriadne dobre.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies