VIDEO Merkelovej sa na straníckom stretnutí poďakoval malý Afganec, túžil sa jej dotknúť

NETKY.SK • 29 November 2016, 16:22 • 2 min
VIDEO Merkelovej sa na straníckom stretnutí poďakoval malý Afganec, túžil sa jej dotknúť

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dojala malého afganského chlapca k slzám a podala mu ruku, keď sa jej na straníckom stretnutí verejne poďakoval. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Chlapec, identifikovaný len ako Edris, a jeho otec sa v pondelok večer zúčastnili na zjazde Merkelovej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) v nemeckom meste Heidelberg. Edris zvolal: "Ďakujem vám, pani Merkelová!" Kancelárka odpovedala: "Naučil si sa dobre po nemecky," a dodala: "Stále sa precvičuj." Chlapec zareagoval: "A chcel som sa raz dotknúť vašich rúk."


Merkelová zišla z pódia za chlapcom a pózovala s ním pre fotografie. Videozáznam zachytával malého Afganca, ako si utiera slzy. Nemecko prijalo vlani státisíce migrantov, za čo si Merkelová vyslúžila chválu aj kritiku. Na pondelkovom stretnutí CDU už skôr nespokojný člen strany vyzval Merkelovú, aby za svoju migračnú politiku otvorených dverí odstúpila, ale dočkal sa pískania a bučania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies