VIDEO Má táto volavka nadprirodzené schopnosti? Takto záhadne jazdila po vodnej hladine!

NETKY.SK • 11 August 2018, 12:00 • 2 min
VIDEO Má táto volavka nadprirodzené schopnosti? Takto záhadne jazdila po vodnej hladine!

Návštevníkom juhoafrického Krugerovho národného parku sa naskytol zaujímavý pohľad. Volavka surfujúca po vodnej hladine im poriadne zamotala hlavy!

slovakia

left justify in out

Alan Plant si nedávno urobil výlet do jedného z juhoafrických národných parkov, kde chcel sledovať neporušenú divočinu. Na jednej z priehrad však zbadal niečo zvláštne. Na hladine stála volavka, ktorá sa po nej bez jediného pohybu plynule posúvala. Okamžite preto vytiahol mobilný telefón a začal natáčať video.

 

Ako sa neskôr ukázalo, išlo o malý „trik“. Volavka totiž stála na chrbte hrocha, ktorý plával celkom ponorený pod hladinou a nebolo ho vidieť. Pozorovateľovi sa preto mohlo javiť, že má vták nejaké špeciálne schopnosti.

 

Pravda je taká, že volavka a hrochy žijú v symbióze. Nie je celkom jasné, aký prínos má vták pre hrubokožca, no volavka stojac na jeho chrbte môže nerušene loviť ryby, ktoré ju na majestátnom zvierati nevidia. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade, avšak tu sa okrem toho lenivý operenec rozhodol, že si z hrocha urobí taxík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies