Ukrajinský diplomat Oleh Nikolenko tvrdí, že za krízu v Európe nemôžu sankcie, ale Rusko

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 15:58 • 2 min
Ukrajinský diplomat Oleh Nikolenko tvrdí, že za krízu v Európe nemôžu sankcie, ale Rusko

BUDAPEŠŤ - Ukrajinský diplomat pôsobiaci v Maďarsku označil včerajší prejav Viktora Orbána za škandalózny.

slovakia

left justify in out

Prejav predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána o údajnej neúčinnosti sankcií voči Rusku, ktorý predniesol v sobotu na letnej univerzite Maďarov v rumunskom meste Baile Tušnad, bol klasickým príkladom ruskej propagandy," uviedlo v statuse na sociálnej sieti  ukrajinské veľvyslanectvo v Maďarsku.

 

Prejav Viktora Orbána nájdete tu: Viktor Orbán v ohnivom prejave o Ukrajine. Kto podľa neho rozbíja Vyšehradskú štvorku?

 

img

 

Sankcie sú účinné, výrazne znížili akcieschopnosť ruskej vojenskej mašinérie voči Ukrajine.  Ak by sankcie neboli účinné, Kremeľ by nevenoval obrovské finančné prostriedky na diskreditáciu krajín, ktoré sankcie na Rusko uvalili, napísal ukrajinský veľvyslanec Oleh Nikolenko a dodal: „Európa je v kríze nie kvôli sankciám, ale kvôli ruskej hybridnej vojne," konštatoval Nikolenko, podľa ktorého Moskva útočí na Ukrajinu raketami a na Európu cenami plynu.

 

Orbán na letnej univerzite povedal, že dodávanie zbraní Ukrajine iba predlžuje vojnu, pretože Ukrajina dostáva západné zbrane, ktoré potom získavajú Rusi. „Vojnu možno skončiť iba rusko-americkými rokovaniami," povedal maďarský premiér Orbán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies