VIDEO: Loď s migrantmi po troch týždňoch zakotvila na Lampeduse

NETKY.SK • 21 August 2019, 8:16 • 2 min
VIDEO: Loď s migrantmi po troch týždňoch zakotvila na Lampeduse

RÍM - Záchranná loď Open Arms konečne zakotvila. Po takmer troch týždňoch na mori s palubou plnou migrantov sa posádka túto noc vylodila na talianskom ostrove Lampedusa.

slovakia

left justify in out

Plavidlu španielskej charitatívnej organizácie Proactiva Open Arms umožnili vplávať do prístavu po tom, ako miestny prokurátor nariadil v utorok večer jeho zhabanie a evakuáciu všetkých pasažierov. Približne 15 migrantov predtým z lode vyskočilo a s pomocou talianskych záchranárov sa im podarilo dostať na breh. Ďalšej malej skupine povolili vylodenie ešte v priebehu minulého týždňa.

 

img

 

Celkovo 147 migrantov zachránila posádka Open Arms začiatkom augusta v oblasti Stredozemného mora pri pobreží Líbye. Taliansko ani Malta tejto lodi spočiatku neumožnili zakotviť pri svojich brehoch, súd v Ríme však neskôr rozhodol, že môže vstúpiť do talianskych teritoriálnych vôd vzhľadom na stav núdze na palube. Utorkovému rozhodnutiu predchádzalo šesťdňové čakanie pri Lampeduse.

 

Španielsko medzitým ponúkalo posádke zakotvenie v Algeciras či na Menorke, ako aj vyslanie jednej zo svojich vojnových lodí k Lampeduse.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona