VIDEO Len pre silné žalúdky: Srdce človeka závislého od kokaínu bije 25 minút po jeho vybratí z tela

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 09:18 • 2 min
VIDEO Len pre silné žalúdky: Srdce človeka závislého od kokaínu bije 25 minút po jeho vybratí z tela

BRATISLAVA – Kokaín je droga, ktorá dokáže jeho užívateľov priniesť do obrovskej eufórie. Je však silno návyková a má devastačné účinky na vnútorné orgány. Napríklad aj na srdce.

slovakia

left justify in out

Spoluzakladateľ organizácie MEDspiration Doktor Nav Badesha ukázal ako vplýva pravidelné užívanie kokaínu na ľudské srdce. V medicínskej praxi je úplne bežné, že srdce po vybratí bije maximálne asi ešte 60 sekúnd. Mužovi, ktorý pravidelne užíval kokaín viac ako 15 rokov, bolo počas transplantácie odobraté jeho srdce. Po vybratí mu bilo ešte neuveriteľných 25 minút a jeho veľkosť bola trikrát väčšia.

 

„Neschopnosť prestať s kontrakciou môže byť následkom adaptácie, ktorú srdcové bunky prekonali kvôli dlhodobému užívaniu kokaínu,“ povedal doktor Baesha. Okrem toho táto droga zvyšuje tep, znižuje prívod krvi do srdca, a tým dochádza k jeho zväčšeniu.

 

Upozornenie: Video nie je vhodné pre ľudí s citlivou povahou

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies