VIDEO Koniec slobody slova v Británii: Známemu reportérovi nedovolili vystúpiť ani v Hyde Parku!

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 08:41 • 2 min
VIDEO Koniec slobody slova v Británii: Známemu reportérovi nedovolili vystúpiť ani v Hyde Parku!

Ľudia vo Veľkej Británii žijú v ére "po slobode slova", povedal na videu aktivista Tommy Robinson, ktorý sa natočil, ako ho polícia vyhadzuje z Hyde Parku od Speakers Corner, posvätného miesta pre slobodu slova.

slovakia

left justify in out

O Robinsonovi sme písali pred týždňom v súvislosti s jeho pravým hákom, ktorým bránil svoj štáb pred agresívnymi migrantmi v Ríme.

 

VIDEO Reportér knokautoval migranta, ktorý ohrozoval jeho štáb

 

"Snažím sa hovoriť o tom, že sloboda slova je v ohrození a ako sa snažím hovoriť o slobode slova, objavia sa títo chlapi," hovorí na videu Robinson a ukazuje policajtov, píše server stredoevropan.cz. Tí mu vraj povedali, že mu nebude dovolené hovoriť a nariadili mu, aby on a jeho tím park opustili.

 

"Chcel som tu hovoriť o hodnote a histórii Speakers Corner. Tristo rokov tu ľudia chodili s rôznymi názormi, od Georga Orwella cez Lenina až po Karla Marxa. Ľudia mohli do tohto parku prísť a kritizovať rôzne názory a debatovať."

 

"To sa teraz zmenilo," hovorí Robinson a tvrdí, že sloboda v Británii neexistuje, pretože "ak kritizujete islam, pôjde po vás vláda aj polícia".

 

Na videu, kde je vidieť, ako policajti chcú po ňom jeho údaje, hoci ho dobre poznajú, Robinson spomína aj nedávnu deportáciu a nevpustenie dvoch pravicových aktivistov, čo podľa neho stav slobody v Británii len podtrhuje.

 

Pravicových aktivistov zatkli a deportovali z Británie hneď po príchode

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies