VIDEO Konflikt vodičov v rannej špičke, "školiteľovi" hrozí pokuta až zadržanie vodičáku

NETKY.SK • 26 September 2017, 16:43 • 2 min
VIDEO Konflikt vodičov v rannej špičke, "školiteľovi" hrozí pokuta až zadržanie vodičáku

BRATISLAVA – Mnohí to poznajú, po cestách jazdí všelikto, aj tí, ktorí by o vodičáku nemali ani snívať. Arogancia, bezohľadnosť, agresivita a neznalosť pravidiel cestnej premávky, to sú najčastejšie trápenia slušných vodičov.

slovakia

left justify in out

Polícia na svojom Facebooku zverejnila video, ktoré zachytáva konflikt šoférov v typickej rannej špičke. Záber poslal vodič, ktorý sa cítil poškodený. Biela Octavia ho totiž zámerne blokovala pri „predbiehaní kolóny.“

 

 

Spornú situáciu vyriešila polícia. Podľa nej blokoval úplne zbytočne, nemal na to právo a obmedzil plynulosť dopravy. Úsek, ktorý zobrazuje video, je často preťažený, pričom jazda v ľavom pruhu je úplne legálna.

 

Celkovo využívanie dvoch jazdných pruhov v podobných situáciách je na Slovensku veľký problém. Vodiči často stoja len v jednom pruhu a zbytočne predlžujú kolónu, namiesto toho, aby sa pekne a spravodlivo „zipsovito“ posúvali. Tu sú ďalším problémom arogantní vodiči, ktorí pred seba nechcú nikoho púšťať a myslia si, že je to otázka dobrej vôle. Omyl, pustiť iné auto zaradiť sa do pruhu, je povinnosť!

 

„Vodič vozidla idúceho vo voľnom alebo v priebežnom jazdnom pruhu je povinný umožniť vodičovi prvého vozidla nachádzajúceho sa v jazdnom pruhu, v ktorom je prekážka, ak ten dáva znamenie o zmene smeru jazdy, preradenie do voľného alebo priebežného jazdného pruhu. Vodič pri zaraďovaní do voľného alebo priebežného jazdného pruhu pritom nesmie ohroziť vodiča jazdiaceho vo voľnom, alebo priebežnom jazdnom pruhu,“ informuje polícia.

 

Vodič Octavie za pokus o „vychovávanie“ teraz riskuje pokutu do 150 eur a môže prísť aj o vodičský preukaz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies