Nočná prehliadka hradu Strečno predstaví život majiteľky Benigny Kiniži

NETKY.SK • 13 August 2023, 16:30 • 2 min
Nočná prehliadka hradu Strečno predstaví život majiteľky Benigny Kiniži

STREČNO - Na nočnej prehliadke hradu Strečno zoznámia návštevníkov v stredu 16. augusta s osudom jeho majiteľky Benigny Kiniži.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne Považského múzea v Žiline Magdalény Lackovej údajne zniesla zo sveta troch manželov. Doplnila, že desivé a zároveň humorné scénky z jej života pod názvom (Ne)zabudnuté tajomstvá pripraví divadelno-hravé zoskupenie Razca. "Benigna bola vzdelaná, láskavá a zbožná žena. Mala však smolu na mužov. Navyše sa povráva, že smrť jej manželov nebola celkom s kostolným poriadkom. Ako to bolo naozaj? Zistíte na našej zážitkovej prehliadke," uviedla autorka scenára Katarína Maršalová.

 

Po prehliadke hradu bude na nádvorí magická ohňová šou v podaní Black Evils a videomapping. "Minulý rok sme stavili na významné udalosti, ktoré sa na hrade udiali. Premietanie malo veľký úspech, preto sme sa rozhodli zopakovať ho," priblížila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová s tým, že vizuálny zážitok doplní stredoveká kuchyňa Cechu Terra de Selinan. Prehliadky sa uskutočnia v šiestich vstupoch od 20.30 h do 23.00 h. "Návštevníkom odporúčame vziať si baterky," dodala hovorkyňa Považského múzea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Wikipedia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies