VIDEO K zdolaniu najnižšej čínskej hory stačí naozaj málo

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 14:00 • 2 min
VIDEO K zdolaniu najnižšej čínskej hory stačí naozaj málo

PEKING - Ak hľadáte ľahko zdolateľný kopec, vydajte sa do mesta Shouguang ležiacom v čínskej provincii Šan-tung. Nachádza sa tam totiž Jingshan – najnižšia hora v Číne a pravdepodobne aj na svete. Na výšku meria iba neuveriteľných 60 centimetrov a zdolať sa tak dá iba jedným krokom.

slovakia

left justify in out

Jingshan určite nie je najimpozantnejšou horou na svete, ale jednoznačne jedinou horou, ktorá sa v okolí mesta Shouguang nachádza. Ide o symbol celého regiónu a zároveň o jednu z najvyhľadávanejších turistických atrakcií, píše server Novinky.cz.

 

Záznamy o tejto hore sú staré už viac než sto rokov. V oficiálnych záznamoch regiónu sa píše, že ide len o  špičku hory, ktorej podstatná časť sa skrýva pod povrchom zeme.

Aká je teda v skutočnosti veľká? To sa nedá zistiť, lebo akékoľvek výkopové práce sú v jej okolí prísne zakázané.

 

Podľa bývalého kurátora z miestneho múzea Čeng Pin-chaja však v minulosti niekoľko výkopových pokusov predsa len prebehlo. Mali totiž dokázať, že nejde o horu, ale obyčajný kameň. Všetky však skončili nezdarom, lebo ani po dlhom kopaní nenašli spodnú časť.

 

Aj keď horu môžete kedykoľvek prehliadnuť a počas novodobej existencie sa stala terčom mnohých vtipov, odvtedy už nikto nepochybuje, že ide skutočne o horu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies