TIP NA KNIHU Ona uteká, on ju prichýli. Ona je výrečná, on mrzutý. Pripravte sa, toto bude útek, na ktorý nezabudnete!

NETKY.SK • 11 Máj 2023, 10:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Ona uteká, on ju prichýli. Ona je výrečná, on mrzutý. Pripravte sa, toto bude útek, na ktorý nezabudnete!

Už sa to stalo nám všetkým, že únava silnela a silnela, problémy rástli a rástli a zrazu sa nám v mysli objavila myšlienka, že najrozumnejšie by bolo jednoducho vziať nohy na plecia a utiecť niekam ďaleko, kde by sme mohli byť kýmkoľvek, len nie tým, kým práve sme. Áno, je to prirodzené pre človeka, že sem-tam by rád vypol telefón, prestal rátať povinnosti a len tak žil, pomaly dýchal, kráčal a vychutnával si také maličkosti ako chuť dobrého koláča či vôňu práve uvarenej kávy.

slovakia

left justify in out

Väčšinou sa to začne a aj skončí predstavou, neurobíme to, oblečenie zostane pekne úhľadne poskladané v skrini a aj na správy odpovedáme, ako sa patrí na dospelých a zodpovedných. Ale páni, kiežby sme tak mohli skutočne utiecť! Možno aj do Ríma.

 

Sarah Adams dopriala v knihe Útek do Ríma hrdinke takéto šťastie, lebo ona sa raz zobudila, a hoci pred ňou viseli toľké termíny a očakávania, čo mala naplniť, rozhodla sa nechať to tak, sadnúť do auta a nechať sa unášať vetrom, životom a láskou.

 

Slávna

 

Zoznámte sa, toto je Amelia, hoci tak ju už nikto nevolá. Ako mladá stredoškoláčka totiž ohúrila verejnosť videami, v ktorých spievala, ach, ako vtedy milovala hudbu, ako sa v nej vyžívala a potom, ani to neplánovala, ba ani sa nesnažila, oslovila ju manažérka, že vraj by ju zastupovala. A ona súhlasila, na dvere zaklopala sláva a od tých čias už nič nie je také, aké bolo predtým.

 

Hudbu vníma ako čosi obyčajné, dni jej unikajú, lebo zakaždým sa len usmieva, názory si schováva, aj slzy prehĺta. Zdvorilá, zdvorilá, zdvorilá, to si opakuje v duchu, aby nezabudla, ako sa má správať.

 

img

 

Rím

 

Je len otázkou času, kedy ju rozbolí hlava natoľko, až to prestane ignorovať a práve tam sa začína príbeh, čo stojí za všetku pozornosť. Sadne do auta a premýšľa. Viete, ako keď ste smutný a uvažujete, komu sa zdôveríte, kto vám poradí. Ona má iba jednu osobu, na ktorú sa spolieha a tá je, nanešťastie, už dávno mŕtva.

 

Audrey Hepburn, to je jej hrdinka, a keďže má odpozeraný film Prázdniny v Ríme, vyhľadá si najbližšie miesto, ktoré obsahuje slovo Rím a zamieri do maličkého mestečka v Kentucky. No a zábava sa môže rozbehnúť.

 

Mestečko

 

Vitajte v mestečku, kde každý každého pozná a každý sa každému pletie do jeho súkromia. Nie sú to zlí ľudia, naopak, len majú o vás obavu a chcú to najlepšie. Aj pre Noaha, majiteľa miestnej koláčovne si všetci do jedného prajú krásne veci, preto sa netreba hnevať, keď kladú všetečné otázky alebo priamo zasahujú, do čoho by zasiahnuť nemali.

 

Noah totiž objaví na svojom dvore auto, očividne je pokazené a sedí v ňom krásna žena, na ktorú keď sa bližšie zahľadí, spozná v nej spevácku hviezdu. Ona nemá kam ísť, on ju prichýli. Ona tvrdí, že bude nenápadná, on si sľubuje, že ju nebude chrániť. A obaja sú spolu takí úžasní, tak to medzi nimi iskrí, vzájomne sa doberajú a ona skúša jeho trpezlivosť.

 

Sestry a iné katastrofy

 

A teraz vám poviem, čo je na knihe, okrem sympatických hlavných hrdinoch a naozaj vynikajúceho ľahkého štýlu autorky, ešte dokonalé.

Tak po prvé, to mesto si získa čitateľa, a to mi verte. Sama by som sa tam ihneď vybrala, lebo tá atmosféra je neopísateľná.

Po druhé, Noahove sestry, konkrétne tri. Všetky sú slobodné, všetky ľúbia svojho brata, každá je svojská, ale keď sú pokope, rozprávajú jedna cez druhú a vy sa len smejete a smejete.

Po tretie, spolu budete pomaličky nazerať na jedno srdce, čo bolo zlomené, ale sa roztápa a na jednu ženu, čo je osamelá a chce mať priateľov, chce, aby ju niekto ľúbil, aby ju niekto videl. Útek do Ríma si musíte prečítať, ak:

si chcete oddýchnuť

sa chcete zasmiať

beriete postavy v knihách ako blízkych ľudí a radi by ste sa zoznámili s partiou dobrosrdečných bláznov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies