VIDEO Juraj Kupec vydáva prvý sólový album Som to ja

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 13:40 • 2 min
VIDEO Juraj Kupec vydáva prvý sólový album Som to ja

BRATISLAVA - Slovenský spevák, gitarista, skladateľ a hudobný producent Juraj Kupec po takmer dvojročnej intenzívnej práci v štúdiu Kupec Records vydáva debutový sólový album Som to ja. Na albume, ktorý vznikal v spolupráci s hudobným producentom Jozefom Šebom, sa Juraj prezentuje prvýkrát výrazne aj ako spevák.

slovakia

left justify in out

„Od 15 rokov sa venujem naplno hudbe, prevažne vlastnej tvorbe, vždy som rád spieval popri gitare v predošlých projektoch a kapelách, ale bol to prevažne druhý hlas. Na prvom mieste bola u mňa vždy gitara, skladanie pesničiek a ako kapelník som držal kormidlo v rôznych projektoch. Cítim, že dozrel čas, aby som svoje zážitky a životné skúsenosti vyjadril aj spevom,“ povedal o svojom spievaní Kupec.

 

Album predstavuje 12 nových autorských skladieb. Na ich nahrávaní sa podieľali Jurajovi hudobní priatelia a dlhoroční spolupracovníci. Texty na album napísali vekovo aj profesionálne rôznorodí textári.

 

„S nahrávaním albumu mi pomáhali aj moji priatelia a spoluhráči Stanko Kociov (bicie), Daniel Urban (basova gitara), Matej Mikloš (klávesy), Martin Gašpar (basová gitara) a Igor Ajdži Sabo (bicie). Som im veľmi vďačný za ich pomoc a spoluprácu. Ďalšia moja veľká vďaka patrí aj mojim priateľom textárom Kamilovi Peterajovi, Monike Hajšovej, Sime Martausovej, Ivanovi Hoffmanovi, Petrovi Papšovi, Rudovi Rusiňákovi, Lacovi Ontokovi a Jánovi Medvecovi za perfektné slová, ktoré pre mňa napísali,” zakončil s vďakou výpočet spolupracovníkov Kupec.

 

Nový album Som to ja uvedie Kupec do života v piatok 20. mája na koncerte v bratislavskom Rock Café, kde album pokrstí Kamil Peteraj. Nové piesne predstaví potom na koncertoch 10. júna v Novom Meste nad Váhom a 17. júna vo Váhovciach.

 

Juraj Kupec má na konte spoluprácu s poprednými interpretmi českej i slovenskej hudobnej scény (No Name, Jana Kirschner, Peter Cmorik, Pavol Hammel, Tublatanka, Peter Lipa, Andrej Šeban, Lenka Filipová).

 

Je niekoľkonásobným držiteľom ocenení ako producent roku a za zvuk roku, medzi nimi producent roka 2000 (No Name za album Počkám si na zázrak), zvuk roka 2000 (Andrej Šeban – Bezvetrie), zvuk roka 2001 (Peter Lipa – V najlepších rokoch), zvuk roka 2002 (Jana Kirschner – Pelikán), zvuk roka 2003 (Jana Kirschner – Veci čo sa dejú), producent roka 2003 za remake hitu Money Factor – Vráť trochu lásky medzi nás, zvuk roka 2005 (Peter Lipa – Lipa spieva Lasicu), zvuk roka 2006 (Peter Cmorik – Nádherný deň) aj ako autor cenu za skladbu Dážď (najúspešnejšia pieseň roka 2006). 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies