VIDEO Islamisti zverejnili nové video, varujú v ňom USA!

NETKY.SK • 17 September 2014, 19:37 • 2 min
VIDEO Islamisti zverejnili nové video, varujú v ňom USA!

BEJRÚT - Militantná skupina Islamský štát v utorok večer zverejnila videozáznam, v ktorom varuje USA pred vyslaním vojska do Iraku, o čom sa predtým zmienil náčelník americkej armády Martin Dempsey.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvasekundová nahrávka s titulom Plamene vojny zobrazuje ozbrojencov vyhadzujúcich do vzduchu tanky, zranených amerických vojakov, ako aj vyhlásenie prezidenta Baracka Obamu, že bojové jednotky sa do Iraku nevrátia, a na konci sa objavuje nápis, podľa ktorého sa "boj práve začal". Z načasovania príspevku vyplýva, že by mohlo ísť o reakciu na predošlé výroky Dempseyho v americkom Senáte, kde nevylúčil nasadenie pozemných síl v prípade zlyhania terajšej stratégie spočívajúcej v náletoch a podpore protivníkov Islamského štátu. Najnovší videozáznam sa objavil na internete ako upútavka na dlhší odkaz.

 

 

Sunnitskí povstalci z Islamského štátu obsadili rozsiahle územia na severe Iraku aj v Sýrii, kde následne vyhlásili islamský kalifát. Medzinárodné spoločenstvo ich považuje za globálnu hrozbu a niektoré arabské krajiny pod vedením USA formujú zoskupenie na ich zastavenie. Americký prezident Barack Obama minulú stredu oznámil rozšírenie leteckých útokov na pozície Islamskému štátu v Iraku a spustenie nových na území Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies