VIDEO: Identifikovali vojakov a ich veliteľa, ktorí vraždili a znásilňovali v Buči

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 15:38 • 2 min
VIDEO: Identifikovali vojakov a ich veliteľa, ktorí vraždili a znásilňovali v Buči

BRATISLAVA - Zábery z ukrajinského mesta Buča, kde našli v masových hroboch a na uliciach desiatky tiel civilistov, šokovali celý svet. Ukrajincom sa podarilo vypátrať ruských vojakov aj ich veliteľa, ktorí sa dopustili zverstiev.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Masaker v Buči nazývajú novou Srebenicov. Podľa doterajších informácií tam našli telá desiatok civilistov, mnohí mali zviazané ruky, vytrhané zuby a jazyky. Vojaci zabíjali aj deti a znásilňovali ženy. Svedkovia hovoria, že vojaci zabíjali a mučili miestnych obyvateľov „len tak, pre potešenie“. Moskva tieto obvinenia popiera, pričom ich označila za „obludný falzifikát“

 

 

Ukrajinským aktivistom, ktorí monitorujú ruskú inváziu, sa podarilo vypátrať ruských vojakov, ktorí sa nachádzali v meste. Na internete sa už objavili fotografie mužov v uniformách so zbraňami v rukách. Ich veliteľom bol podplukovník Azatbek Asanbekovič Omurbekov, veliteľ 64. samostatnej motostreleckej brigády. Ukrajinská organizácia dokonca zverejnila aj jeho adresu trvalého bydliska, telefónne číslo a e-mailovú adresu. 

 

 

Oblasť už navštívil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý označil vyčíňanie ruských vojakov v meste za genocídu. 

 

img

 

Splnomocnenkyňa ukrajinského parlamentu pre oblasť ľudských práv Ľudmyla Denisovová povedala v utorok britskej stanici BBC, že ruskí vojaci znásilnili v Buči najmenej 25 žien a dievčat vo veku 14 až 24 rokov. Denisovová tiež vyhlásila, že Ukrajina má dôkazy o tom, že ruskí vojaci páchajú na ukrajinskom ľude genocídu a vojnové zločiny, pričom ich „novou zbraňou“ je práve znásilňovanie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies