VIDEO Fotograf zachytil prchavú krásu mrznúcich bublín

NETKY.SK • 13 Január 2018, 07:31 • 2 min
VIDEO Fotograf zachytil prchavú krásu mrznúcich bublín

Len čo sa vyfúknutá bublina usadí na liste, začnú sa na nej vykresľovať fantastické obrazce. Trvá to len niekoľko desiatok sekúnd, než bublina praskne, ale výsledok je ohromujúci. Postupné mrznutie mydlovej bubliny zachytil fotograf Carey Sherill.

slovakia

left justify in out

Fotograf z Columbusu v americkom štáte Ohio sa živí zachytávaním prírodných krás. Na konci uplynulého roku využil chladné počasie a vyfotil, ako sa chovajú mydlové bubliny, keď začnú mrznúť.

 

Vďaka tomu, že vonku bolo šestnásť stupňov Celzia pod nulou, bubliny zamrzli za menej ako minútu. Aby však vydržali tak dlho, musel Sherill svoju zmes vylepšiť. "Kukuričný sirup bubliny zosilnel," vysvetlil fotograf agentúre Reuters. Do zmesi naviac pridal ešte trochu cukru, vďaka ktorému ľad vytváral jasné a veľké obrazce.

 

Keď si chcete mrznúce bubliny vytvoriť sami, Sherill ponúkol aj presný recept na bublinovú zmes: 200 ml vody, 35 ml jaru, 35 ml kukuričného sirupu a 2 kávové lyžičky kryštálového cukru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies