VIDEO Emmanuel Macron: Za násilie a teror môže Európa, nie migranti

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 17:00 • 2 min
VIDEO Emmanuel Macron: Za násilie a teror môže Európa, nie migranti

WASHINGTON - Násilný zločin, teroristické útoky a masívna vlna sexuálnych napadnutí v Európe nemá súvislosť s masovou migráciou, povedal francúzsky prezident Emmanuel Macron. Namiesto toho je na vine diskriminácia a nerovnosť. Vyhlásil to minulý týždeň pred študentmi na univerzite George Washingtona v USA.

slovakia

left justify in out

Otázku Macronovi položila jedna zo študentiek, ktorá namietla, že masová migrácia zo stredného východu a Afriky do Európy viedla k nárastu násilia na kontinente. Spomenula tiež strach mnohých žien vychádzať z domu a tiež rastúce násilie voči Židom zo strany moslimov v poslednom čase. Prezidenta Macrona sa spýtala, čo robí preto, aby zaistil národnú bezpečnosť a kultúrnu identitu Francúzska a Európy.

 

Macron reagoval, že si je vedomý toho, že v Európe je treba viac bezpečnosti, ale odmietol že by problémy boli spojené s migráciou. Argumentoval tým, že tento problém existuje vo Francúzsku už dlho a riešil sa už pri prezidentskej debate v roku 2002. Macron tak mal zrejme americkú študentku za hlupaňu a chcel tým asi naznačiť, že migranti začali prúdiť do Francúzska až v roku 2015 a predtým tam žiadni neboli a problémy robili mladí etnickí Francúzi.

 

Rovnako tak odmietol, že by migrácia mala spojitosť s antisemitizmom a spomenul útok v roku 2012, pri ktorom Mohammed Merah zastrelil troch francúzskych vojakov, troch židovských školákov a jedného rabína. Zabudol pritom nejak na to, že Merah bol imigrant. Len prišiel skôr, než masívna vlna, ktorá do Francúzska prúdi od roku 2015. Už pred touto vlnou žilo vo Francúzsku niekoľko miliónov najmä moslimských migrantov a Macron si asi myslí, že ľudia o tom nevedia. Takže spomínaná kriminalita má spojitosť s migráciou, akurát sa s pribúdajúcim počtom migrantov stále zvyšuje.

 

Lenže potom povedal, že problémy, nepokoje a násilie na predmestiach sú problémom Európy a nie migrantov, ktorí ich páchajú, pretože k nim dochádza pre nedostatok príležitostí a schopností týchto ľudí integrovať. A vyzval k transformácii celého Francúzska, kde je vraj treba bojovať proti diskriminácii rôznymi formami.

 

A čo takto deportácia, pán Macron? Neuvažoval ste o nej, pýta sa server stredoevropan.cz?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies