Matovič v Maďarsku uspel. Pomôžu Slovensku pri testovaní vakcíny Sputnik V

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 16:03 • 2 min
Matovič v Maďarsku uspel. Pomôžu Slovensku pri testovaní vakcíny Sputnik V

Matovič dnes rokoval v Budapešti s maďarskou stranou, ktorá mu podala pomocnú ruku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 Na základe žiadosti Slovenska pomôže Maďarsko pri testovaní ruskej vakcíny Sputnik V. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej besede v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó po rokovaní s podpredsedom vlády a ministrom financií Igorom Matovičom.

 

Súvisiaci článok: ŠÚKL poškodil reputáciu Sputnika V, tvrdí Matovič. Prídu si Rusi pre vakcínu?

 

Zároveň zdôraznil, že Maďarsko má záujem na tom, aby sa aj susedné krajiny dokázali účinne chrániť pred koronavírusom. Spolupráca oboch krajín je aj v boji proti pandémii podľa neho prirodzená.

 

 

„Naši slovenskí priatelia nás požiadali, aby sme im pomohli v odbornom posudzovaní východných vakcín prichádzajúcich z Ruska na Slovensko. Radi tejto požiadavke vyhovieme, veď na to máme kapacity, medzinárodne akreditované laboratóriá a vedomosti. Ak tým môžeme prispieť k tomu, aby viac Slovákov bolo zaočkovaných a životy Slovákov boli zachránené a úspešná slovenská ochrana pomohla aj maďarskej ochrane, prečo by sme nepomohli,“ uviedol Szijjártó.

 

Szijjártó podotkol, že si váži prácu Igora Matoviča a dodal, že podľa neho je dobrá spolupráca medzi Maďarskom a Slovenskom výsledkom práce bývalého premiéra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies