VIDEO Dramatický boj o život: Chlapček si poplietol magnetky s cukríkmi, zjedol ich 30!

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 12:00 • 2 min
VIDEO Dramatický boj o život: Chlapček si poplietol magnetky s cukríkmi, zjedol ich 30!

MELBOURNE - Do riadnych problémov sa dostal päťročný Noah z austrálskeho Melbourne potom, čo zjedol 30 magnetických guličiek, ktoré si poplietol s cukríkmi. Lekárom trvalo 6 hodín, než sa im podarilo dostať ich z tela. Nebyť včasného vyhľadania lekárskej starostlivosti, incident mohol skončiť tragicky, píše Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Päťročný chlapec si prisunul stoličku k chladničke, odkiaľ pozbieral 30 magnetických guličiek, ktoré s presvedčením, že ide o cukríky, jednu po druhej pohltal.

 

Jeho matka Christelle Lefauová ho krátko potom našla ležať na zemi v bolestiach. Na nič nečakala a okamžite ho odviezla do nemocnice, píše server novinky.cz.

 

Keď lekári uvideli RTG snímky, neverili vlastným očiam. „Musím sa priznať, že som ešte nevidel dieťa, ktoré by zjedlo 30 magnetiek,“ povedal Daily Mailu lekár Maurizio Pacilli.

 

 

 

 

Chlapec musel nakoniec podstúpiť šesťhodinovú operáciu, počas ktorej mu lekári cudzie predmety z tela odstránili. Dieťa sa teraz zotavuje po zákroku.

 

Matka chlapca si uvedomuje, že keby lekári včas nezasiahli, mohol incident skončiť tragicky. „Keby sme vyhľadali pomoc len o pol dňa neskôr, zomrel by,“ povedala Lefauová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies