VIDEO Ďalšia prírodná katastrofa: Zosuv pôdy na juhozápade Číny mohol zavaliť viac ako 140 ľudí!

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 08:45 • 2 min
VIDEO Ďalšia prírodná katastrofa: Zosuv pôdy na juhozápade Číny mohol zavaliť viac ako 140 ľudí!

PEKING - Najmenej 141 ľudí je nezvestných po tom, ako v juhozápadnej Číne spôsobil v noci nadnes prudký dážď zosuv pôdy.

slovakia

left justify in out

Prírodný živel postihol dedinu Sin-mo okrese Mao, provincia S'-čchuan. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.
      

Zosuv pôdy nastal okolo 06.00 h miestneho času (polnoc SELČ), pričom pochoval zhruba 40 domov a vytvoril prekážku na dvojkilometrovom úseku miestnej rieky, spresňuje agentúra Sinchua.
      

 

 

Na mieste katastrofy prebieha pátracia a záchranná operácia, do ktorej sa podľa informácií štátneho kanála CCTV zapája vyše 400 záchranárov. Na zverejnených záberoch z dediny bolo vidieť nakopenú sutinu a veľké skaly.

 

Čínu v tomto období roka sužujú silné dažde, ktoré často spôsobujú záplavy či zosuvy pôdy. V oblasti, kde došlo k dnešnému zosuvu, žijú Tibeťania a príslušníci ďalšej menšinovej národnostnej skupiny Čchiangov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies