VIDEO Čo takto rafting bez raftu? Vo Švajčiarsku vás vrhnú do perejí aj bez plavidla

NETKY.SK • 6 September 2017, 12:12 • 2 min
VIDEO Čo takto rafting bez raftu? Vo Švajčiarsku vás vrhnú do perejí aj bez plavidla

Vo Švajčiarskej dedinke ponúkajú špeciálnu adrenalínovú atrakciu. Dolu divokou riekou sa spustíte po vlastnom chrbte!

slovakia

left justify in out

Canyoning patrí medzi mladé adrenalínové športy. Ide o kombináciu raftingu, lezenia, zlaňovania, plávania, ale aj potápania. Všetko toto sa deje v ľadovej vode kaňonov búrlivých horských riek. Ak si však myslíte, že budete mať k dispozícii nejaké plavidlo, mýlite sa. S vodou sa popasuje každý osobitne a to len po vlastnom chrbte.

 

Toto dobrodružstvo si však nemôžeme dopriať len tak sami. Canyoning sa realizuje po skupinkách. Veľmi dôležitú úlohu tu tiež zohrávajú skúsení sprievodcovia, ktorí vás celý čas istia a všetkých postupne prevedú rozbúrenou riekou.

 

Nakoľko hovoríme o riekach v horách, voda v nich je naozaj studená. Preto je potrebné, aby bol každý oblečený v neoprénovom odeve. Ani v prípade adrenalínových športov sa však nesmie zanedbávať bezpečnosť, preto je súčasťou povinnej výbavy aj plávacia vesta a prilba. Všetky pomôcky a odev by mala zabezpečovať agentúra, ktorá nevšedný zážitok sprostredkováva.

 

Skupinka odvážlivcov spolu s inštruktorom sa mikrobusom vyvezie na vrchol rieky, odkiaľ sa to všetko začína. Nasleduje séria skokov, zlaňovanie, šmýkanie sa po úzkych vodných kanáloch, plávanie a ponáranie. Na niektorých miestach je voda pokojnejšia, inde musí každý vynaložiť veľkú snahu na to, aby si udržal hlavu nad vodou, keď ho unáša silný prúd.

 

Rozhodne nejde o šport, ktorý by sme odporučili každému. Človek musí mať totiž istú zručnosť, silu, výdrž a v neposlednom rade odvahu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies