VIDEO Clintonová: Trumpovi musíme dať šancu viesť túto krajinu

NETKY.SK • 10 November 2016, 09:18 • 2 min
VIDEO Clintonová: Trumpovi musíme dať šancu viesť túto krajinu

WASHINGTON - Novozvolenému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi musíme dať príležitosť viesť krajinu. Vyhlásila to v stredu jeho porazená demokratická rivalka Hillary Clintonová, ktorá zároveň vyjadrila nádej, že Trump bude úspešným prezidentom všetkých Američanov. Informovala o tom v noci na dnes spravodajská stanica BBC.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Clintonová vyzvala svojich stúpencov, aby rešpektovali výsledky volieb, a zdôraznila, že ústava ukladá pokojné odovzdanie moci. "Donald Trump bude naším prezidentom. Musíme mu umožniť viesť túto krajinu," vyhlásila Clintonová počas verejného príhovoru v New Yorku v prítomnosti svojho manžela a dcéry.

 


Republikánsky nominant, ktorý v utorkových voľbách zvíťazil nad Clintonovou, sa stane oficiálne 45. prezidentom USA. Trump sa dnes stretne v Bielom dome s úradujúcim prezidentom Barackom Obamom. Republikánsky tím zároveň odštartoval proces preberania moci a výber adeptov na obsadenie kľúčových vládnych postov.


Trump (70) bude najstarším prvomandátovým prezidentom USA v histórii. Výkon prezidentskej funkcie mu uľahčí aj skutočnosť, že republikáni získali väčšinu v oboch komorách Kongresu.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies