VIDEO Arab rozbíja tyčou židovskú reštauráciu v Amsterdame, policajti sa nečinne prizerajú

NETKY.SK • 8 December 2017, 09:54 • 2 min
VIDEO Arab rozbíja tyčou židovskú reštauráciu v Amsterdame, policajti sa nečinne prizerajú

Video z Amsterdamu ukazuje muža, ktorý rozbíja okná židovskej reštaurácie a nakoniec prenikne dnu. Na tom by nebolo nič až tak zvláštne, najmä u Arabov nie. Pozoruhodné je, že po celý čas demolácie pri ňom stoja dvaja policajti, prizerajú sa a... nerobia nič.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý mal hlavu obviazanú palestínkou, šatkou typickou pre stredný východ a nesie palestínsku vlajku, rozbíjal včera okná židovskej reštaurácie tyčou, píše server Stredoevropan.cz. Potom vykopne dvere, vojde dnu a zvnútra vytiahne izraelskú vlajku. Po celý čas pri ňom stoja dvaja policajti, ktorí evidentne nevedia, čo majú robiť. Až keď vyjde Arab s vlajkou von, policajti naberú odvahu a spacifikujú ho.

 

Útok, ktorý sa stal vo štvrti Amstelveenseweg, bol pravdepodobne motivovaný oznámením amerického prezidenta Trumpa o uznaní Jeruzalema za hlavné mesto Tel Avivu. To viedlo k vyhláseniu troch dní hnevu. Svedkovia povedali televízii AT5, že útočník kričal "Palestína" a "Alahu Akbar". 

 

Majiteľ však po incidente tvrdil, že večer otvorí a okná zabední. "Keď sa nám podarí zabedniť okná, našich hostí obslúžime. Budeme pokračovať ako obvykle," povedal.

Syn majiteľa reštaurácie povedal, že už boli napadnutí aj predtým, ale nikdy nie s takým násilím.

 

"Často po nás pľujú, ale nikdy nespravili niečo podobné. Každý sa bojí, stalo sa to hodinu pred otvorením."

 

Organizácia židovských komunít v Holandsku odsúdila útok ako "akt pomsty s úmyslom zasiať strach a nie je to nič menšie ako akt teroru."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies