Vidal posilní Bayern, vedenie sa dohodolo s Juventusom

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 10:18 • 2 min
Vidal posilní Bayern, vedenie sa dohodolo s Juventusom

MNíCHOV - Čílsky futbalový reprezentant Arturo Vidal posilní úradujúceho bundesligového šampióna Bayern Mníchov. Vedenie nemeckého veľkoklubu sa podľa agentúry dpa dohodlo s Juventusom Turín na prestupe 28-ročného stredopoliara, k spečateniu transferu chýba už iba absolvovanie lekárskej prehliadky a podpis zmluvy.

slovakia

left justify in out

"Môžem potvrdiť, že sme sa s hráčom i s Juventusom dohodli na prestupe. K finalizácii chýbajú už len zdravotné testy a podpis na kontrakte," uviedol prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge na štvrtkovej tlačovej konferencii v čínskom Kuang-čou, kde je mníchovský tím na predsezónnom sústredení. Ak všetko pôjde podľa plánu, nová posila by sa mohla pripojiť k mužstvu budúci týždeň.

 

Bayern lanáril Vidala už dlhší čas. Kluby neuviedli výšku odstupného, no podľa talianskych médií ponúkli Bavori majstrovi Serie A za dynamického stredopoliara 36 miliónov eur. S vedením Bayernu by mal podpísať zmluvu do roku 2020.

 

Vidal by mal v zostave mníchovského tímu zaplátať dieru v strede poľa, ktorá vznikla po odchode kapitána nemeckej reprezentácie Bastiana Schweinsteigera do Manchestru United. Dvadsaťosemročný Juhoameričan sa tak vracia do Bundesligy, kde už hrával v rokoch 2007 - 2011 v drese Bayeru Leverkusen. Už v roku 2011 pri odchode z tíme "farmaceutov" po ňom poškuľoval Bayern, napokon dal však prednosť Juventusu, s ktorým získal štyri majstrovské tituly a v uplynulom ročníku sa prebojoval až do finále Ligy majstrov.

 

Rodák zo Santiaga bol aj veľkou oporou čílskej reprezentácie pri jej triumfe na nedávnom turnaji Copa America. V národnom drese odohral dokopy 69 zápasov a strelil v nich 12 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies