VIDEO Tohtoročný vianočný príspevok vyčaruje úsmev na tvárach mnohým dôchodcom!

NETKY.SK • 21 November 2017, 11:12 • 2 min
VIDEO Tohtoročný vianočný príspevok vyčaruje úsmev na tvárach mnohým dôchodcom!

BRATISLAVA – Prichádza čas Vianoc a naši dôchodcovia si v tomto roku opäť prilepšia. Od sociálnej poisťovne dostanú vianočný príspevok vyšší ako minulý rok.

slovakia

left justify in out

Tento rok dostane každý dôchodca, ktorý spĺňa podmienky vyplatenia vianočného príspevku, bez toho, aby o neho musel žiadať. Sociálna poisťovňa ho zašle každému, kto má na neho nárok a bude mu vyplatený k dátumu, kedy je penzistovi vyplatený dôchodok. Príspevok bude vyplatený poberateľovi starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, invalidného dôchodku, pozostalostného dôchodku, sociálneho dôchodku, v prípade ak má nárok na výplatu dôchodku za december 2017, ak má bydlisko na území Slovenskej republiky a ak suma jeho dôchodkových príjmov za december 2017 nepresiahne 547,20 eur.

 

Dôchodkovým príjmom sú aj dôchodky vyplácané iným platiteľom ako dôchodky zo systému výsluhového zabezpečenia, starobné dôchodky a invalidné dôchodky, dôchodky zo zahraničia či dôchodky z II. piliera. Výška vyplácaného vianočného príspevku závisí od výšky vyplácaného dôchodku jednotlivému penzistovi. Platí však pravidlo, že tí, ktorí dostávajú najnižšie dôchodky, dostanú najvyššie vianočné príspevky. Ich výška sa pohybujú od 87,26 eur do 24,86 eur.

 

"Jednorazové zvýšenie sa vyplatí spolu s vianočným príspevkom vo výplatnom termíne v decembri 2017. O toto jednorazové zvýšenie nie je potrebné žiadať," priblížila vedúca oddelenia metodiky dôchodkového poistenia v Sociálnej poisťovni (SP) Ľudmila Grauzelová. "Dôchodca nemusí robiť žiadne kroky, aby mu táto suma bola vyplatená. SP mu ju vyplatí bez akejkoľvek žiadosti. Vypláca sa spolu s dôchodkom vo výplatnom termíne v decembri 2017," doplnila Grauzelová.

 

Penzisti, ktorých dôchodok neprevyšuje sumu 398,96 eur, si v konečnom dôsledku prilepšia o 100 eur, pretože NR SR 19. októbra 2017 schválila novelu zákona o vianočnom príspevku na jednorazové zvýšenie príspevku o 12,74 eur, čo sa týka približne 700 100 dôchodcov.

 

Kto má nárok na vyplatenie vianočného príspevku, kde sa môže informovať či spĺňa podmienky pre vyplatenie sa dozviete v priloženom videu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies