Vianočnú pohľadnicu je potrebné odoslať najneskôr 22. decembra

NETKY.SK • 19 December 2016, 13:06 • 2 min
Vianočnú pohľadnicu je potrebné odoslať najneskôr 22. decembra

BRATISLAVA - Ľudia by mali vianočné pohľadnice, ktorými chcú potešiť svojich blízkych na sviatky, odoslať najneskôr 22. decembra. V tento deň však už musia využiť 1. triedu a musí ísť o pohľadnice posielané v rámci Slovenska, aby ich pošta doručila ešte pred Vianocami.

slovakia

left justify in out

V prípade, že chce človek odoslať pohľadnicu klasickou 2. triedou v rámci Slovenska, mal by ju podľa hovorkyne pošty Ivety Dorčákovej odoslať najneskôr 21. decembra. Vtedy sa dostane adresátovi na druhý pracovný deň po dni podania, teda 23. decembra. To je totiž posledný deň, kedy pošta doručuje zásielky.

 

"V prípade posielania pohľadníc do zahraničia je potrebné počítať s dlhšou lehotou," upozornila Dorčáková. Pri posielaní pohľadníc do krajín EÚ bude pohľadnica adresátovi doručená spravidla do siedmich pracovných dní. Ak si však človek zvolí 1. triedu, pohľadnica môže byť doručená do 5 dní. "Predpokladaný čas doručenia do konkrétneho štátu je možné zistiť na internetovej stránke Slovenskej pošty – posta.sk," doplnila hovorkyňa.

 

Čo sa týka posielania balíkov, v rámci Slovenska by ich mali ľudia odoslať najneskôr 22. decembra. V tento deň však už musia využiť takzvanú expres zásielku, ktorá sa doručuje v nasledujúci pracovný deň po dni podania. Ak človek chce odoslať zásielku ako štandardný balík, mal by ho poslať najneskôr 21. decembra.

 

"Zákazníkom odporúčame, a to nielen v tomto prípade, ale vždy pri posielaní balíkov, uviesť mobilné telefónne číslo adresáta zásielky, na ktoré mu Slovenská pošta pošle avízo o doručovaní a súčasne môže kuriér ľahšie skontaktovať adresáta," vysvetlila Dorčáková.

 

Pri posielaní balíkov do zahraničia sa lehoty doručenia rôznia v závislosti od štátu určenia. Bližšie informácie o konkrétnych krajinách a lehotách či podmienkach prepravy nájdu ľudia tiež na stránke posta.sk

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies