Viac ako sto projekcií filmov z 23 krajín prinesie 33. ročník Agrofilmu

NETKY.SK • 2 Október 2017, 10:41 • 2 min
Viac ako sto projekcií filmov z 23 krajín prinesie 33. ročník Agrofilmu

NITRA - Viac ako sto projekcií filmov prinesie 33. ročník medzinárodného festivalu Agrofilm, ktorý sa dnes začal v Lužiankach pri Nitre a potrvá do soboty 7. októbra.

slovakia

left justify in out

Filmy sa dotknú tém poľnohospodárstva, potravinárstva, výživy obyvateľstva, problematiky vidieckeho štýlu života či ochrany prírodných zdrojov. „Medzinárodný festival Agrofilm 2017 má už 33 rokov a stále sa teší priazni filmárov, odborných aj laických divákov. Svedčí o tom 113 prihlásených filmov z 23 krajín Európy a Ázie a osem premietacích miest v rôznych mestách na Slovensku,“ informoval spoluorganizátor festivalu Ján Škorňa.

Organizátorom festivalu je Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra, ktorý je súčasťou Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra Nitra so sídlom v Lužiankach. V posledných piatich rokoch sa postupne zvyšuje počet premietacích miest a inak tomu nebude ani v tomto roku.

 

Premietania budú okrem Lužianok aj na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Technickej univerzite vo Zvolene, Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach, Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a v Galérii Mlyny v Nitre. „Predstavitelia Brezna sa po osobnom festivalovom zážitku rozhodli pridať k festivalu a tento rok budú premietať filmy v breznianskej synagóge,“ doplnil Škorňa.

Organizátori sa tento rok zamerali na mladú generáciu a tradičné dokumentárne filmy doplnili aj o sociálne médiá. „Tak ako po minulé roky budú súčasťou festivalu interaktívne podujatia, čo znamená, že premietanie filmov je doplnené ochutnávkami poctivých potravín, odbornými prednáškami, diskusiami a tiež vernisážou výstavy výtvarníka Daniela Bidelnicu,“ uviedol Škorňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies