Veterán Mondragón netrénoval, ale bude v poriadku

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 07:46 • 2 min
Veterán Mondragón netrénoval, ale bude v poriadku

COTIA - Veterán v bránke futbalistov Kolumbie Faryd Mondragón deň pred začiatkom majstrovstiev sveta vynechal tréning svojho mužstva v Cotii.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný gólman utrpel úder do pravej nohy, ale podľa tímových lekárov by mal byť do prvého zápasu Kolumbie na MS 2014, čiže sobotňajšieho súboja proti Grékom, v poriadku.

 

Mondragón je brankárskou dvojkou národného tímu "Caferetos" na svetovom šampionáte v Brazílii za Davidom Ospinom. Skúsený gólman dovŕši 21. júna 43 rokov; ak dostane príležitosť aj v zápasovom dianí na trávniku, stane sa najstarším hráčom histórie svetových šampionátov. Doteraz je ním Kamerunčan Roger Milla, ktorý si zahral na MS 1994 vo veku 42 rokov a 1 mesiac. Mondragón bol jednotkou v bránke Kolumbie už na majstrovstvách sveta v roku 1998 vo Francúzsku. Momentálne v Brazílii čakajú na kolumbijských futbalistov v základnej C-skupine tímy Grécka, Pobrežia Slonoviny a Japonska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies