F1: To snáď Ferrari nemyslí važne! Ďalšia katastrofálna stratégia darovala víťazstvo famóznemu Verstappenovi

NETKY.SK • 31 Júl 2022, 17:14 • 2 min
F1: To snáď Ferrari nemyslí važne! Ďalšia katastrofálna stratégia darovala víťazstvo famóznemu Verstappenovi

BUDAPEŠŤ – Veľkolepá jazda Maxa Verstappena! Holanďan zvíťazil na maďarskom Hungaroringu po štarte z 10. priečky. Okrem svojej fantastickej jazdy môže zas a znova poďakovať katastrofálnym rozhodnutiam stratégov Ferrari, ktorí doslova potopili preteky oboch jazdcov svojho tímu. Lewis Hamilton vybojoval skvelú 2. pozíciu, pódium uzavrel jeho kolega George Russell.

slovakia

left justify in out

Vyzeralo to na double Ferrari, nakoniec znova zvíťazil Verstappen

 

Verstappen odštartoval až z 10. pozície, ale obhajca titulu majstra sveta napokon dokázal vybojovať ôsme víťazstvo v sezóne a 28. v kariére. Zároveň ním zvýšil svoj náskok na čele priebežného poradia. Druhý je naďalej Charles Leclerc.

 



Russell nemal po prvej pole position v kariére ideálny štart, ale dokázal sa udržať pred dôrazným Sainzom. Úvod sa zaobišiel bez kolízií i dramatických momentov. Prvá štvorica bola pomerne dlho v nezmenenom zložení Russell - Sainz - Leclerc - Norris. Verstappen si rýchlo vylepšil pozíciu a v 12. kole sa spoločne s Hamiltonom dostali cez pôvodne štvrtého Norrisa.

 

V 17. kole prezul Russell, krátko na to aj obe vozidlá Ferrari. Od 28. kola sa začali odvíjať súboje Russela s Leclercom, ktoré sa v 31. kole skončili úspechom Monačana. Cunoda spravil v 35. kole "hodiny" ale nikoho nezasiahol a pokračoval v pretekoch. Druhé boxy prišli od 39. kola, pričom na čele bol Hamilton s jednou zastávkou a za ním sa zoradili Verstappen - Leclerc - Russell. Hamilton prezul v 52. kole a zaradil sa na 5. pozíciu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Verstappen mal v tom čase 7-sekundový náskok pred Leclercom, na ktorého zatlačil Russell a uspel v 54. kole. Pozíciu si vylepšil aj druhý Mercedes, keď Hamilton na rovinke predbehol Sainza a od 62. kola bolo poradie Verstappen - Russell - Hamilton. Dlho to vyzeralo, že do cieľa dôjdu všetky monoposty, no v 68. kole Bottas doplatil na zlyhanie pohonnej jednotky. Virtuálny safety car na krátky čas spomalilo Verstappena a zápletku záveru dodal aj začínajúci dážď, ale k dramatickým momentom už nedošlo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)



Štrnáste preteky sezóny 2022 sú na programe po mesačnej prestávke v nedeľu 28. augusta v Belgicku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona