Verizon má kúpiť aktíva Yahoo za 5 miliárd

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 09:23 • 2 min
Verizon má kúpiť aktíva Yahoo za 5 miliárd

NEW YORK - Americká telekomunikačná skupina Verizon kúpi za zhruba 5 mld. USD hlavné aktíva internetovej spoločnosti Yahoo.

slovakia

left justify in out

Správu priniesli rôzne médiá, ktoré vo všetkých prípadoch citovali jeden nemenovaný zdroj. Formálne oznámenia transakcie sa očakáva v pondelok pred otvorením amerických akciových trhov. Verizon v posledných dňoch vystupoval ako favorit v súťaži o prevzatie kľúčových aktivít Yahoo, ktoré zahŕňajú služby elektronickej pošty, či obľúbené internetové stránky venované správam, športu a financiám.

 

Spoločnosť Yahoo nedokázala držať krok s konkurenčnými firmami, akými sú Facebook či Google. V prípade, že sa zbaví svojho problémového podnikania, jej stále zostanú podiely v spoločnosti Yahoo Japan a v čínskom internetovom predajcovi Alibaba Group, ktoré tvoria podstatnú časť trhovej hodnoty firmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies