Verejnú súťaž na údržbu vozňov pre České dráhy vyhrala rakúska spoločnosť ÖBB

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 17:32 • 2 min
Verejnú súťaž na údržbu vozňov pre České dráhy vyhrala rakúska spoločnosť ÖBB

PRAHA - Dcérska spoločnosť rakúskych spolkových železníc bude pre České dráhy (ČD) v ďalších rokoch zabezpečovať povinné revízne opravy pre ich jednotky railjet. Je to prvý prípad, keď sa vozne ČD budú opravovať inde než v Česku alebo na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Verejnú súťaž na údržbu railjetov vyhrala spoločnosť ÖBB Technikservice. Podľa údajov vo vestníku verejných zákaziek bola dcérska firma ÖBB jediným záujemcom.

 

"Kvalifikáciou úspešne prešli štyri spoločnosti, ponuku ale podala len jedna," povedal hovorca Českých dráh Radek Joklík. Revízie railjetov sa tak budú uskutočňovať v rovnakom meste, v akom ich Siemens vyrobil, a to vo Viedni. Zákazka je na 10 rokov, rámcová zmluva je v hodnote 546 miliónov Kč (20,21 milióna eur).

 

Rovnaká firma sa stará o všetkých 60 rakúskych railjetov, ktoré majú ÖBB v prevádzke, má tak komplexné know-how na ich revízie.

(1 EUR = 27,021 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies