Venezuelská vláda chce zakázať umelé dojčenské mlieko

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 06:16 • 2 min
Venezuelská vláda chce zakázať umelé dojčenské mlieko

CARACAS - Venezuelský Kongres sa na budúci týždeň bude zaoberať návrhom zákona, ktorým by sa zakázalo používanie umelého dojčenského mlieka. S odvolaním sa na poslankyňu za vládnucu Socialistickú stranu Odalis Monzónovú o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Iniciatíva má za cieľ podporiť dojčenie materským mliekom a zároveň obmedziť používanie umelej výživy, pričom výsledkom by malo byť zlepšenie zdravia detí.

"Chceme posilniť lásku medzi matkou a dieťaťom, pretože tá sa stratila odkedy tieto nadnárodné spoločnosti predávajú umelé výživy," uviedla Monzónová pre venezuelskú štátnu televíziu.

Poslankyňa však neuviedla, aké sankcie by zákon po prípadnom schválení zaviedol voči matkám, ktoré budú naďalej používať náhradnú dojčenskú výživu. Socialistická strana má v Kongrese väčšinové zastúpenie.

Podľa Monzónovej sa však v každom prípade budú uplatňovať výnimky, napríklad v prípade úmrtia matky alebo pre ženy s obmedzenou tvorbou materského mlieka v súlade s kritériami ministerstva zdravotníctva.

Zákon pravdepodobne narazí na odpor sympatizantov opozície, podľa ktorých sa vláda snaží riadiť súkromný život ľudí. "Ľudia môžu kŕmiť deti, ako uznajú za vhodné. Moja dcéra prestala chcieť materské mlieko po siedmich mesiacoch. Čo mám robiť? Nútiť ju?" uviedla 27-ročná matka z Caracasu Ingrid Riverová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies