Veľvyslanci NATO vyjadrili solidraitu s Tureckom a odsúdili Sýriu

NETKY.SK • 26 Jún 2012, 10:59 • 2 min
Veľvyslanci NATO vyjadrili solidraitu s Tureckom a odsúdili Sýriu

Veľvyslanci NATO vyjadrili solidraitu s Tureckom a odsúdili Sýriu - Politika Členské štáty Severoatlantickej aliancie (NATO) dnes odsúdili Sýriu za zostrelenie tureckého prieskumného lietadla. Incident, ku ktorému došlo koncom minulého týždňa, je podľa al

slovakia

left justify in out

img

Členské štáty Severoatlantickej aliancie (NATO) dnes odsúdili Sýriu za zostrelenie tureckého prieskumného lietadla. Incident, ku ktorému došlo koncom minulého týždňa, je podľa aliancie "neprijateľný" a veľvyslanci NATO požiadali Damask, aby k takýmto udalostiam už viac nedochádzalo.
       Veľvyslanci 28 členských štátov aliancie sa dnes stretli v bruselskom sídle NATO na požiadanie zo strany Turecka.
      "Spojenci Turecka v rámci aliancie ostro odsúdili tento neprijateľný akt. Stojíme solidárne po boku Turecka," uviedol po ukončení zasadania veľvyslancov generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen. Zároveň upozornil, že bezpečnosť aliancie je nedeliteľná.
      Rasmussen však zároveň dodal, že na dnešnom stretnutí diplomatov NATO, nebol použitý odkaz na článok číslo 5 aliancie, ktorý uvádza, že útok na akéhokoľvek člena NATO je útokom na celú alianciu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies